Ριζότο με καλαμαράκια
Μερίδες
10
Μερίδες
10
Συστατικά
Οδηγίες
  1. Πλένετε τα καλαμαράκια με άφθονο κρύο νερό.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο (350 gr.) και τηγανίζετε τα καλαμαράκια σε δυνατή φωτιά για 2 περίπου λεπτά.
  3. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρετε μαζί με τα καλαμαράκια για 3 με 4 λεπτά.
  4. Στη συνέχεια, ρίχνετε το ρύζι και τη μισή ποσότητα του μαϊντανού και τα ανακατεύετε διαρκώς για 5 με 7 λεπτά περίπου.
  5. Σβήνετε με το λευκό κρασί και αφήνετε να περάσουν 2 λεπτά, για να απορροφηθεί από τα υλικά.
  6. Στη συνέχεια, προσθέτετε λίγο-λίγο το ζωμό λαχανικών, περιμένοντας κάθε φορά το ριζότο να απορροφήσει την προηγούμενη ποσότητα. Αντίστοιχα, το ίδιο κάνετε με το αλάτι και το πιπέρι, ρίχνοντάς το σταδιακά και ελέγχοντας ενδιάμεσα τη γεύση του ριζότο.
  7. Όταν το ριζότο αποκτήσει υφή χυλωμένη, χωρίς όμως να έχει στεγνώσει, προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού και τους κύβους ντομάτας.
  8. Ανακατεύετε το περιεχόμενο με το υπόλοιπο ελαιόλαδο (50 gr.) και το μοιράζετε στα πιάτα των παραγγελιών σας. Γαρνίρετε, πριν το σερβίρετε, με τον υπόλοιπο μαϊντανό.
Συνταγή σημειώσεις

 

Tip: Μπορείτε να δοκιμάσετε να δημιουργήσετε το δικό σας χειροποίητο ζωμό λαχανικών, που απαιτείται για τη συνταγή, βράζοντας 4 καρότα, 4 κλωνάρια σέλινο και 2 κρεμμύδι λευκό.