Ροδάκινο Σορμπέ
Αυτή η απλή και δροσιστική συνταγή για ροδάκινο σορμπέ με 3 υλικά θα ενθουσιάσει τους πελάτες σας και θα γίνει το αγαπημένο τους καλοκαιρινό επιδόρπιο.
Πρόγραμμα
Επιδόρπιο
Μερίδες
100
Μερίδες
100
Συστατικά
100
μέτρια ροδάκινα
1.5
kgr
ζάχαρη
125
ml
φυσικό χυμό από λεμόνι
1
lt
νερό
Φύλλα δυόσμου για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα ροδάκινα και τα κόβουμε σε φέτες.
Τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα και τα βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 – 4 ώρες.
Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και τα κατεψυγμένα ροδάκινα και χτυπάμε καλά, μέχρι τα υλικά μας να ομογενοποιηθούν.
Ανά διαστήματα ρίχνουμε σταδιακά νερό και πιέζουμε το μίγμα με μια σπάτουλα για να βοηθήσουμε τη διαδικασία.
Βάζουμε το μίγμα στην κατάψυξη ή σερβίρουμε αμέσως.
Προεραιτικά σερβίρουμε με μερικές φέτες από ροδάκινα και φύλλα δυόσμου.
Συνταγή σημειώσεις
Καλή απόλαυση!