Ρολά κολοκυθιού με φέτα
Μερίδες
10
Μερίδες
10
Συστατικά
Οδηγίες
  1. Βάζετε τα κολοκυθάκια σε σουρωτήρι και τα πασπαλίζετε με το αλάτι.
  2. Ανακατεύετε και τα αφήνετε λίγο για να βγάλουν το νερό τους. Τα απλώνετε μετά σε ένα φαρδύ, ρηχό σκεύος και τα ραντίζετε με το ελαιόλαδο.
  3. Ετοιμάζετε το γκριλ και, όταν κάψει η σχάρα, ψήνετε τα κολοκυθάκια και από τις δύο πλευρές μέχρι να μαλακώσουν. Πρέπει να λυγίζουν εύκολα.
  4. Για τη γέμιση, μέσα σε ένα μπολ ανακατεύετε με πιρούνι τα τυριά με τον άνηθο ή το δυόσμο μέχρι να ενωθούν, χωρίς όμως να λιώσουν εντελώς. Το μίγμα πρέπει να είναι πηχτό και συμπαγές. Προσθέτετε λίγο πιπέρι και ανακατεύετε ελάχιστα.
  5. Παίρνετε μία-μία τις φέτες κολοκυθιών και βάζετε μια-δυο κουταλιές γέμιση στην άκρη της καθεμιάς. Τις τυλίγετε σε ρολό και τοποθετείτε τα ρολάκια σε πιατέλα όρθια. Μοιράζετε τα ρολάκια στα πιάτα των παραγγελιών σας και προσθέτετε το κουκουνάρι.
Συνταγή σημειώσεις

Tip: Μπορείτε να προσαρμόσετε τη συνταγή για διαφορετικές γαστρονομικές προτιμήσεις, αντικαθιστώντας το κατίκι με άλλα τυριά ελαφρά και μαλακά που αλείφονται εύκολα, όπως το ανθότυρο, η μοτσαρέλα, πικάντικες παραλλαγές κ.λ.π.