Σαλάτα με αμπελοφάσουλα
Βάλτε στο μενού σας αυτήν την πεντανόστιμη σαλάτα με αμπελοφάσουλα και πρωτοτυπήστε με απλότητα!
Πρόγραμμα
Σαλάτα
Μερίδες
100
Μερίδες
100
Συστατικά
10
kgr
αμπελοφάσουλα
5
kgr
πατάτες
500
gr
σπανάκι
500
gr
κάππαρη
1
kgr
ελιές καλαμών
750
gr
βούτυρο
50
κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
750
ml
λευκό ξίδι
2,5
lt
ελαιόλαδο
αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους, αφού πρώτα τις πλύνουμε πολύ καλά και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Στη συνέχεια βράζουμε τα φασόλια για 5-6΄ σε δυνατή φωτιά.
Μόλις είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τους ρίχνουμε άφθονο νερό από τη βρύση για να κρυώσουν.
Με ένα σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά το ξύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Ψιλοκόβουμε τις πατάτες, τις ελιές και τα κρεμμύδια, τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε την κάππαρη και περιχύνουμε με το μίγμα μας.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα φασολάκια μαζί με το σπανάκι για 4-5΄.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας πολύ καλά.
Σερβίρουμε τη σαλάτα μας σε ατομικά μπολ.