Σαρδέλες γεμιστές με παρμεζάνα και αρωματικά στο τηγάνι 
Μερίδες
3
Μερίδες
3
Συστατικά
Οδηγίες
  1. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε το χυμό λεμονιού, το κρεμμυδάκι, το μαϊντανό, τη φρυγανιά, τη ψιλοκομμένη ντομάτα, το μάραθο και το σκόρδο και την τριμμένη παρμεζάνα. Αλατοπιπερώνετε.
  2. Καθαρίζετε τις σαρδέλες και αφαιρείτε το κεφάλι και το κεντρικό κόκαλο. Ξεπλένετε τις σαρδέλες κάτω από τρεχούμενο νερό και τις σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας.
  3. Ανοίγετε μια σαρδέλα και τοποθετείτε ένα κουταλάκι του γλυκού από τη γέμιση στη μία πλευρά του ψαριού. Κλείνετε τη σαρδέλα, πιέζοντας καλά τις άκρες μεταξύ τους. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες σαρδέλες και τη γέμιση.
  4. Απλώνετε το αλεύρι σε ένα ρηχό μπολ. Τοποθετείτε τα αυγά σε ένα άλλο ρηχό μπολ και χτυπάτε το νερό με τα αυγά. Πασπαλίζετε τις σαρδέλες με το αλεύρι και στη συνέχεια, τις βουτάτε στο μίγμα των αυγών για να καλυφθούν καλά. Πασπαλίζετε ξανά τις σαρδέλες στο αλεύρι.
  5. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, προσθέτετε τις μισές από τις σαρδέλες και τηγανίζετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές, περίπου 2 λεπτά ανά πλευρά. Στραγγίζετε τις σαρδέλες σε απορροφητικό χαρτί και τις μεταφέρετε σε μια πιατέλα. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες σαρδέλες.
  6. Σερβίρετε τις σαρδέλες ζεστές με λεμόνι και ντοματίνια.