Σιγομαγειρεμένο αρνίσιο κότσι με σάλτσα κόκκινου κρασιού για την επέτειο της 28ης!
Μερίδες
4
Μερίδες
4
Συστατικά
Οδηγίες
  1. Αλατοπιπερώνετε το αρνί.
  2. Ζεσταίνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήνετε το αρνί από όλες τις πλευρές, για περίπου 10 λεπτά. Τοποθετείτε τα κομμάτια κρέατος σε μια ηλεκτρική γάστρα (slow cooker) ή μια παραδοσιακή μεγάλη γάστρα για 4 ώρες σε προθερμασμένο φούρνο στους 149°C.
  3. Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτετε άλλη μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέτετε τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σέλινο, το σκόρδο, τον πελτέ ντομάτας, το κύμινο, το θυμάρι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μαγειρεύετε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια για περίπου 8-10 λεπτά.
  4. Προσθέτετε το κρασί και αφήνετε το μίγμα να σιγοβράσει για 10-12 λεπτά.
  5. Περιχύνετε το κρέας που βρίσκεται στη γάστρα με το μίγμα. Προσθέστε το ζωμό λαχανικών και το αφήνετε να σιγοβράσει σε χαμηλή θερμοκρασία για 9-10 ώρες ή σε υψηλή για 5-6 ώρες.
  6. Στη συνέχεια, αφαιρείτε προσεκτικά το κρέας από τη γάστρα και το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο ώστε να διατηρηθεί ζεστό.
  7. Αφαιρείτε το λίπος από την επιφάνεια της σάλτσας με ένα κουτάλι και μεταφέρετε τη σάλτσα σε μια κατσαρόλα. Την αφήνετε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά και προσθέτετε το διαλυμένο κορν φλάουρ μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  8. Σερβίρετε το κάθε αρνίσιο κότσι με πουρέ πατάτας και μπόλικη σάλτσα.