Soft Cookies με τζίντζερ
Μερίδες
30
Μερίδες
30
Συστατικά
170
gr
βούτυρο
σε θερμοκρασία δωματίου
215
gr
λευκή ζάχαρη
1
μεγάλο αυγό
60
ml
σιρόπι ζάχαρης
μελάσα
290
gr
αλεύρι
για όλες τις χρήσεις
9
gr
τζίντζερ
σκόνη
5
gr
μαγειρική σόδα
6
gr
κανέλα
σκόνη
3
gr
γαρύφαλλο
σκόνη
μια πρέζα αλάτι
έξτρα ζάχαρη
Οδηγίες
Με τη βοήθεια ενός μίξερ, χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν μια ελαφριά κρέμα.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αυγό και το σιρόπι ζάχαρης και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, έως ότου δημιουργήσουμε ένα ενιαίο μείγμα.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το τζίντζερ, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το αλάτι.
Σταδιακά, ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι, στην κρέμα βουτύρου και ανακατεύουμε καλά.
Με τη ζύμη που έχουμε φτιάξει , λάθουμε μπισκότα με διάμετρο 4 εκατοστών περίπου και τα βουτάμε στην έξτρα ζάχαρη.
Σε ένα μεγάλο ταψί, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε τα μπισκότα με απόσταση 5 εκατοστών μεταξύ τους.
Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 °C περίπου 10-12΄, μέχρι τα μπισκότα μας να ροδίσουν ελαφρώς.
Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.