Σούπα γλυκοπατάτας με γαρίδες
Μερίδες
6
Μερίδες
6
Συστατικά
Για τη σούπα:
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
  2. Πλένετε και στεγνώνετε τις γλυκοπατάτες, τις τυλίγετε μία μία με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 1 ώρα και 20’ ή μέχρι να μαλακώσουν, ελέγχοντας τρυπώντας τες με ένα μαχαιράκι.
  3. Βγάζετε τις γλυκοπατάτες από τον φούρνο και τις ξεφλουδίζετε.
  4. Σε ένα τηγάνι βάζετε 1 κ.σ από το λάδι και σοτάρετε τις γαρίδες για 2-3’ από κάθε πλευρά. Αφαιρείτε τις γαρίδες από το τηγάνι.
  5. Ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι στο ίδιο τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι για 5’. Αφαιρείτε το κρεμμύδι από το τηγάνι.
  6. Χτυπάτε σε ένα μπλέντερ τις γλυκοπατάτες, το κρεμμύδι, τον ζωμό λαχανικών, το γάλα καρύδας, το κάρυ, το αλάτι και το πιπέρι, μέχρι να αποκτήσουν λεία υφή.
  7. Τοποθετείτε το μίγμα – σούπα σε μια κατσαρόλα για να ζεσταθεί και το σερβίρετε σε μπολάκια, γαρνίροντας με φύλλα μαϊντανού και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.
  8. Περνάτε 5 γαρίδες σε κάθε καλαμάκι και τοποθετείτε ένα επάνω σε κάθε μπολάκι.