Σπαγγέτι με πέστο μπρόκολου
Μερίδες
10
Μερίδες
10
Συστατικά
Οδηγίες
  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και τα τοποθετούμε πάλι στην κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Kόβουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και το σοτάρουμε για περίπου 2-3΄.
  4. Στη συνέχεια, με ένα μούλτι χτυπάμε το μπρόκολο με τον βασιλικό.
  5. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την τριμμένη παρμεζάνα και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
  6. Προσθέτουμε την πέστο στα ζυμαρικά μας και ανακατεύουμε καλά.
  7. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με έξτρα παρμεζάνα, κουκουνάρι και φρέσκο βασιλικό.
Συνταγή σημειώσεις

Καλή Όρεξη!