Σπαγγέτι με πέστο μπρόκολου
Πρόγραμμα
Κυρίως Πιάτο
Μερίδες
10
Μερίδες
10
Συστατικά
3
πακέτα σπαγγέτι
των 500 gr
3
μπρόκολα
μέτρια
25
φύλλα
φρέσκου βασιλικού
600
gr
παρμεζάνα
τριμμένη
75
ml
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Φρέσκο βασιλικό και κουκουνάρι
για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και τα τοποθετούμε πάλι στην κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο και τα αφήνουμε στην άκρη.
Kόβουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και το σοτάρουμε για περίπου 2-3΄.
Στη συνέχεια, με ένα μούλτι χτυπάμε το μπρόκολο με τον βασιλικό.
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την τριμμένη παρμεζάνα και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
Προσθέτουμε την πέστο στα ζυμαρικά μας και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με έξτρα παρμεζάνα, κουκουνάρι και φρέσκο βασιλικό.
Συνταγή σημειώσεις
Καλή Όρεξη!