Στήθος κοτόπουλου με μανιτάρια
Ένα απλό αλλά εξαιρετικό πιάτο, που κάνει τη διαφορά με τη μυρωδάτη σάλτσα μανιταριών που το συνοδεύει.
Μερίδες
100
Μερίδες
100
Συστατικά
Οδηγίες
Για τη σάλτσα μανιταριών:
  1. Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες. Ζεσταίνουμε τα 400 γρ. ελαιόλαδο στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά (κάθε φορά 1 κουταλιά της σούπας – περίπου 15 γρ.). Προσθέτουμε τα μανιτάρια και περίπου 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Σε λίγα λεπτά, θα ζεσταθούν και θα απελευθερώσουν τα δικά τους υγρά, τα οποία θα εξατμιστούν.
  2. Όταν το μεγαλύτερο μέρος των υγρών έχει εξατμιστεί, προσθέτουμε το σκόρδο, το δενδρολίβανο και το θυμάρι. Ανακατεύουμε για περίπου μισό λεπτό, μέχρι να μυρίσουμε το μαγειρεμένο σκόρδο. Προσθέτουμε το κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας, μέχρι να εξατμιστεί το μεγαλύτερο μέρος του κρασιού.
  3. Στη συνέχεια, προσθέτουμε 1 ¼ φλυτζάνια από τον ζωμό μας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για ακόμα 10΄, ανακατεύοντας κάθε τόσο. Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Κρατάμε το μείγμα μας ζεστό μέχρι να μαγειρέψουμε το κοτόπουλο.
Για το κοτόπουλο:
  1. Ανακατεύουμε τα στήθη κοτόπουλου με τα υπόλοιπα 400 γρ. ελαιόλαδο που έχουμε. Ζεσταίνουμε ξανά το τηγάνι που χρησιμοποιήσαμε για να μαγειρέψουμε τα μανιτάρια, σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέτουμε τα στήθη κοτόπουλου στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 3-5΄ ανά πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Ελέγχουμε με ένα πιρούνι, ώστε να βεβαιωθούμε ότι είναι μαγειρεμένα (δεν θα πρέπει να είναι ροζ στη μέση). Έπειτα τα αφαιρούμε από τη φωτιά και τα τοποθετούμε σε πιάτα ή σε μια μεγάλη πιατέλα.
  3. Πασπαλίζουμε κάθε στήθος με τη σάλτσα μανιταριών μας, γαρνίρουμε με το φρέσκο θυμάρι ή όποιο άλλο βότανο θέλουμε και σερβίρουμε.