Τάκος με κοτόπουλο, κρέμα αβοκάντο και λάιμ
Μερίδες
12
Μερίδες
12
Συστατικά
Υλικά για την κρέμα αβοκάντο
2
αβοκάντο
μεγάλα
230
gr
γιαούρτι
στραγγιστό
1/2
κ.γ.
σκόνη σκόρδου
3
κ.σ.
χυμό λάιμ
Υλικά για τα τάκος
12
Τορτίγιες
μίνι
800
gr.
μπούτι κοτόπουλο
φιλέτο
1
κ.σ.
ελαιόλαδο
1
κ.γ.
πάπρικα
καπνιστή
1
κ.γ.
κύμινο
1
κ.γ.
ρίγανη
1/2
κ.γ.
σκόνη σκόρδου
Tσίλι σκόνη (προαιρετικά
Αλάτι & πιπέρι
2
κ.σ.
μαϊντανός
ψιλοκομμένος
Οδηγίες
Οδηγίες για την κρέμα
Τοποθετείτε όλα τα υλικά στο μίξερ και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και αλατοπιπερώνετε.
Οδηγίες για τα τάκος
Αναμιγνύετε σε ένα μπολ την πάπρικα, το κύμινο, τη ρίγανη, το σκόρδο, το αλατοπίπερο και το τσίλι.
Κόβετε τα φιλέτα σε λωρίδες και τα πανάρετε με το μίγμα των μπαχαρικών.
Τοποθετείτε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνετε το λάδι.
Αφού έρθει σε θερμοκρασία το λάδι, προσθέτετε τα φιλέτα κοτόπουλου.
Τηγανίζετε κάθε πλευρά για 3’-4’.
Βγάζετε από το τηγάνι τα φιλέτα και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Ζεσταίνετε τις τορτίγιες, αλείφετε με κρέμα αβοκάντο και ύστερα τοποθετείτε το κοτόπουλο.
Μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένα λαχανικά της επιλογής σας σε κάθε τορτίγια.
Στολίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.