Τagine Λαχανικών: Μια vegetarian επιλογή για το μενού σας, εμπνευσμένη από την μαροκινή κουζίνα
Μερίδες
10
Μερίδες
10
Συστατικά
Οδηγίες
  1. Σε βαθύ τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι για 2-3’.
  2. Στη συνέχεια προσθέτετε όλα τα λαχανικά, πασπαλίζετε με το τζίντζερ και το κύμινο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 3′, ώστε να ενοποιηθούν τα αρώματα των υλικών.
  3. Προσθέτετε τον ζωμό, το σαφράν, το ξύλο κανέλας και βράζετε για 20’.
  4. 2’-3’ πριν τα αφαιρέσετε από τη φωτιά, προσθέτετε τα αποξηραμένα φρούτα και τις ελιές.
  5. Σε αυτό το σημείο αν θέλετε προσθέτετε την καυτερή πιπεριά.
  6. Σε ξεχωριστό σκεύος, βράζετε το κους κους ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας του.
  7. Για το σερβίρισμα, τοποθετείτε στα πιάτα το κους κους, τα λαχανικά tagine, με γαρνίρισμα την μέντα.
Συνταγή σημειώσεις

Tip: Αν και το tagine είναι στη Βόρεια Αφρική ο χαρακτηρισμός των γευμάτων που ψήνονται στο χαρακτηριστικό πήλινο σκεύος με το κωνικό καπάκι – τύπου γάστρα – φυσικά εσείς μπορείτε να ετοιμάσετε τη συνταγή αυτή στα δικά σας σκεύη. Αν, όμως διαθέτετε τον κατάλληλο εξοπλισμό, μπορείτε να σερβίρετε το συγκεκριμένο έδεσμα σε βαθιά πήλινα πιάτα, δίνοντας έναν ethnic αέρα σε μια γεμάτη άρωμα και γεύση δημιουργία σας.