Ταϊλανδέζικη σαλάτα με βόειο φιλέτο, μια έθνικ πινελιά ανανέωσης στο μενού σας
Μερίδες
10
Μερίδες
10
Συστατικά
Οδηγίες
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε τη σάλτσα σόγιας, τη fish sauce, τον χυμό, το ξύσμα λάιμ και το σκόρδο, για τη μαρινάδα.
  2. Κόβετε το κρέας σε λεπτές λωρίδες και το βάζετε στη μαρινάδα για 20 ’. Στη συνέχεια, το βγάζετε, το σκουπίζετε ελαφρά και το σοτάρετε σε αντικολλητικό τηγάνι, που έχετε προθερμάνει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για 2’ περίπου ή έως ότου το κρέας αρχίσει να παίρνει χρώμα.
  3. Βγάζετε το κρέας από το σκεύος σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι, με το σέλερι και την πιπεριά τσίλι για άλλα 2’.
  4. Στο ίδιο σκεύος προσθέτετε τη μαρινάδα, το νερό και το ζωμό, και αφού χαμηλώσετε τη θερμοκρασία προς το μέτριο αφήνετε να βράσουν για 5’.
  5. Σβήνετε τη φωτιά και προσθέτετε το κρέας, το οποίο αφήνετε για λίγα λεπτά έτσι ώστε να ενοποιηθούν οι γεύσεις.
  6. Σερβίρετε, προσθέτοντας τα φρέσκα μυρωδικά.