Τάρτες με κεράσι
Μια υπέροχη συνταγή με κόκκινα, τραγανά κεράσια θα είναι το hit επιδόρπιο αυτόν τον Ιούλιο!
Μερίδες
100
Μερίδες
100
Συστατικά
Οδηγίες
Για τη ζύμη
  1. Στον κάδο του μίξερ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και το αλάτι.
  2. Προσθέτουμε τα 2,25 kgr βούτυρο και τα αβγά και τα χτυπάμε χρησιμοποιώντας τον γάντζο μέχρι να δημιουργηθεί μία ζύμη που να μην κολλάει στα τοιχώματα.
  3. Μόλις η ζύμη μας είναι έτοιμη την τυλίγουμε με μια μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  4. Σε ένα ταψί με ειδικά διαμορφωμένα φορμάκια για τάρτες, τα οποία έχουμε βουτυρώσει με τα υπόλοιπα 750gr βούτυρο, μοιράζουμε τα 3/4 της ζύμης μας.
  5. Το υπόλοιπο 1/4 της ζύμης το ανοίγουμε με έναν πλάστη και το κόβουμε σε λωρίδες.
Για τη γέμιση
  1. Πλένουμε τα κεράσια μας και τα στεγνώνουμε καλά.
  2. Τοποθετούμε μερικά κεράσια σε κάθε φορμάκι, προσθέτοντας επιπλέον 1 κυβάκι βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
  3. Στην επιφάνεια κάθε τάρτας δημιουργούμε μία πλέξη με τις λωρίδες.
  4. Ψήνουμε τις τάρτες μας στους 170 ºC για περίπου 30΄.
  5. Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε!