Τάρτες με κεράσι
Μια υπέροχη συνταγή με κόκκινα, τραγανά κεράσια θα είναι το hit επιδόρπιο αυτόν τον Ιούλιο!
Πρόγραμμα
Επιδόρπιο
Μερίδες
100
Μερίδες
100
Συστατικά
Για τη ζύμη
6,5
kgr
αλεύρι
3
kgr
βούτυρο
25
αβγά
640
gr
ζάχαρη
110
gr
αλάτι
Για τη γέμιση
1
kgr
βούτυρο κομμένο σε κύβους
12,5
kgr
κεράσια χωρίς τα κουκούτσια
1,25
kgr
ζάχαρη
Οδηγίες
Για τη ζύμη
Στον κάδο του μίξερ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και το αλάτι.
Προσθέτουμε τα 2,25 kgr βούτυρο και τα αβγά και τα χτυπάμε χρησιμοποιώντας τον γάντζο μέχρι να δημιουργηθεί μία ζύμη που να μην κολλάει στα τοιχώματα.
Μόλις η ζύμη μας είναι έτοιμη την τυλίγουμε με μια μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Σε ένα ταψί με ειδικά διαμορφωμένα φορμάκια για τάρτες, τα οποία έχουμε βουτυρώσει με τα υπόλοιπα 750gr βούτυρο, μοιράζουμε τα 3/4 της ζύμης μας.
Το υπόλοιπο 1/4 της ζύμης το ανοίγουμε με έναν πλάστη και το κόβουμε σε λωρίδες.
Για τη γέμιση
Πλένουμε τα κεράσια μας και τα στεγνώνουμε καλά.
Τοποθετούμε μερικά κεράσια σε κάθε φορμάκι, προσθέτοντας επιπλέον 1 κυβάκι βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
Στην επιφάνεια κάθε τάρτας δημιουργούμε μία πλέξη με τις λωρίδες.
Ψήνουμε τις τάρτες μας στους 170 ºC για περίπου 30΄.
Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε!