Θρεπτικά και νόστιμα μπιφτέκια με κινόα
Πρόγραμμα
Κυρίως Πιάτο
Μερίδες
10
Μερίδες
10
Συστατικά
Μπιφτέκια
400
gr
μαύρα φασόλια
βρασμένα
100
gr
κινόα
ελαφρώς βρασμένη
100
gr
φρυγανιά
4
κρεμμύδια
ψιλοκομμένα
8
σκελίδες σκόρδο
100
gr
κύμινο
3
αβγά
2
πιπεριές τσίλι
ψιλοκομμένες
2
πράσινες πιπεριές
1
μελιτζάνα
κομμένη σε πολύ λεπτά κομμάτια
2
κολοκυθάκια
ψιλοκομμένα
60
ml
ξύδι
60
gr
ρίγανη
50
gr
μαϊντανό
50
gr
δυόσμο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
120
ml
ελαιόλαδο
αλεύρι
Συνοδευτικό ντιπ, με αβοκάντο
3
αβοκάντο
κομμένα σε μικρά κομμάτια
200
gr
γιαούρτι στραγγιστό
80
gr
τυρί τσένταρ
τριμμένο
50
ml
χυμό λεμόνι
Συνοδευτικό ντιπ, με μέλι
150
gr
γιαούρτι στραγγιστό
150
gr
μαγιονέζα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
Σε ένα μεγάλο σκεύος βάζουμε τα φασόλια και τα πατάμε με το εργαλείο του πουρέ, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.
Σε ένα άλλο σκεύος ανακατεύουμε την κινόα, τη φρυγανιά, τα μπαχαρικά, τα λαχανικά, το αβγό και τα όσπρια, δημιουργώντας ένα εύπλαστο μείγμα.
Τέλος προσθέτουμε και τα φασόλια και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Χωρίζουμε το μίγμα σε 30 μπιφτέκια.
Αλευρώνουμε τα μπιφτέκια καλά από κάθε πλευρά και τα τηγανίζουμε σε αντικολλητικό σκεύος, για 8΄ από κάθε πλευρά.
Φτιάχνουμε τα ντιπ, ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά μαζί, τα τοποθετούμε σε μικρά μπωλ μαζί με κάθε μερίδα και σερβίρουμε.