Τηγανιά θαλασσινών με σάλτσα από λευκό κρασί
Μερίδες
4
Μερίδες
4
Συστατικά
Οδηγίες
  1. Ζεσταίνετε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε τα μύδια και το κρασί.
  2. Καλύπτετε το σκεύος με καπάκι και αχνίζετε μέχρι να ανοίξουν τα μύδια.
  3. Αφαιρείτε τα μύδια από την κατσαρόλα και τα αφήνετε στην άκρη.
  4. Σουρώνετε το κρασί και το κρατάτε και αυτό στην άκρη.
  5. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνετε το μισό λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το φινόκιο και σοτάρετε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν.
  6. Προσθέτετε τις ντομάτες και αρκετό από το κρασί με το οποίο αχνίσατε τα μύδια, για να ψηθούν οι ντομάτες και αλατίζετε.
  7. Προσθέτετε τα καλαμάρια, τις γαρίδες και τα μύδια και μαγειρεύετε για μερικά λεπτά.
  8. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι, τον βασιλικό και το μαϊντανό και σερβίρετε.