Τηγανίτες με Μπανάνα και Κανέλα
Πρόγραμμα
Επιδόρπιο
Μερίδες
100
Μερίδες
100
Συστατικά
Υλικά για τις Τηγανίτες
6
kg
αλεύρι
για όλες τις χρήσεις
160
γρ.
μπέικιν πάουντερ
6
κουταλάκια του γλυκού
αλάτι
6
lt
γάλα
1.5
kg
καστανή ζάχαρη
750
ml
ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο
25
αυγά
120
ml
εκχύλισμα βανίλιας
75
μπανάνες
ξεφλουδισμένες και πολτοποιημένες
Καρύδια για το γαρνίρισμα
Για τη σάλτσα με ρούμι
4.5
lt
σιρόπι σφενδάμου
750
γρ.
βούτυρο
740
ml
μαύρο ρούμι
Οδηγίες
Οδηγίες Μαγειρέματος για τις Τηγανίτες
Αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε μαζί το γάλα, τη ζάχαρη, το λάδι, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας.
Προσθέτουμε το δεύτερο μείγμα στο πρώτο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Έπειτα, προσθέτουμε τις μπανάνες, ανακατεύοντας και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 30’.
Για κάθε τηγανίτα, παίρνουμε περίπου 1/4 του φλυτζανιού από το συνολικό μείγμα μας και το ρίχνουμε σε ένα τηγάνι που έχουμε αλείψει με λίγο λάδι.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1’ ή μέχρι να σχηματιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια.
Αναποδογυρίζουμε την τηγανίτα και μαγειρεύουμε για 30-45’’ ή μέχρι να ροδίσει.
Σερβίρουμε με τη σάλτσα από ρούμι ή κάποιο σιρόπι της επιλογής μας και γαρνίρουμε, προεραιτικά, με τριμμένα καρύδια.
Οδηγίες Μαγειρέματος για τη σάλτσα από ρούμι
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο.