Τηγανίτες με Μπανάνα και Κανέλα
Μερίδες
100
Μερίδες
100
Συστατικά
Υλικά για τις Τηγανίτες
Για τη σάλτσα με ρούμι
Οδηγίες
Οδηγίες Μαγειρέματος για τις Τηγανίτες
  1. Αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε μαζί το γάλα, τη ζάχαρη, το λάδι, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας.
  3. Προσθέτουμε το δεύτερο μείγμα στο πρώτο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  4. Έπειτα, προσθέτουμε τις μπανάνες, ανακατεύοντας και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 30’.
  5. Για κάθε τηγανίτα, παίρνουμε περίπου 1/4 του φλυτζανιού από το συνολικό μείγμα μας και το ρίχνουμε σε ένα τηγάνι που έχουμε αλείψει με λίγο λάδι.
  6. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1’ ή μέχρι να σχηματιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια.
  7. Αναποδογυρίζουμε την τηγανίτα και μαγειρεύουμε για 30-45’’ ή μέχρι να ροδίσει.
  8. Σερβίρουμε με τη σάλτσα από ρούμι ή κάποιο σιρόπι της επιλογής μας και γαρνίρουμε, προεραιτικά, με τριμμένα καρύδια.
Οδηγίες Μαγειρέματος για τη σάλτσα από ρούμι
  1. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο.