Τιραμισού με καφέ και σοκολάτα
Το ότι θα φτιάξετε αυτό το τιραμισού είναι το μόνο σίγουρο… Τώρα το αν θα το μοιραστείτε είναι άλλο θέμα…
Μερίδες
100
Μερίδες
100
Οδηγίες
  1. Θα χρησιμοποιήσουμε χαμηλά ποτήρια ποτού, για να σερβίρουμε το γλυκό μας.
  2. Σε ένα μίξερ, αναμειγνύουμε το τυρί Ricotta, την ελαφριά κρέμα τυριού, την πρώτη δόση της ζάχαρης, τους κρόκους αυγών και τη βανίλια. Χτυπάμε μέχρι το μείγμα μας να ομογενοποιηθεί. Έπειτα, μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ.
  3. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Σταδιακά, προσθέτουμε τη δεύτερη δόση της ζάχαρης και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να σκληρύνει το μείγμα μας. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μείγμα με τα ασπράδια μέσα στο πρώτο μείγμα με το τυρί και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
  4. Αναμιγνύουμε τον καφέ με το λικέρ.
  5. Βάζουμε τα μπισκότα σαβαγιάρ στον πάτο του ποτηριού σερβιρίσματος και πασπαλίζουμε με το μείγμα καφέ-λικέρ. Έπειτα, σκεπάζουμε με το μείγμα τυριού και επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις μέχρι να γεμίσει το ποτήρι μας.
  6. Βάζουμε τα τιραμισού στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
  7. Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο.
Συνταγή σημειώσεις

Tip:

Οι 50 κρόκοι αυγού που περισσεύουν στη συνταγή μπορούν να διατηρηθούν φρέσκοι για 3 ημέρες. Απλώς ανακατέψτε τον κρόκο με λίγο νερό και διατηρήστε τον σε ένα κλειστό τάπερ στο ψυγείο. Μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε σπιτική μαγιονέζα ή σάλτσες για τα ζυμαρικά σας.