Τραγανά μπαστουνάκια από Χαλούμι με σως γιαουρτιού
Μερίδες
6
Μερίδες
6
Συστατικά
Για τη σως
Για τα μπαστουνάκια
Οδηγίες
Για τη σως
  1. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύτε το γιαούρτι, τα ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά,το λάδι, το χυμό λεμονιού και αφήνετε τη σως στην άκρη.
Για τα μπαστουνάκια
  1. Κόβετε το χαλούμι σε σχήμα παχιάς τηγανητής πατάτας -μπαστουνάκια.
  2. Ενώ το τυρί είναι ακόμα ελαφρώς υγρό ρίχνετε τα μπαστουνάκια στο αλεύρι.
  3. Καλύπτετε τη βάση μιας μικρής κατσαρόλας με το λάδι, με βάθος περίπου ενάμιση εκατοστού και ζεσταίνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  4. Προσθέτετε προσεκτικά περίπου τα μισά μπαστουνάκια τυριού στο καυτό λάδι και αφήνετε να ψηθούν για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
  5. Στη συνέχεια, σερβίρετε αμέσως μαζί με τη συνοδευτική σως γιαούρτι και στολίζετε τα μπαστουνάκια με τα φύλλα μαϊντανού.
Συνταγή σημειώσεις

Αν το χαλούμι δεν είναι πολύ υγρό όταν το βγάλετε από τη συσκευασία (διαφορετικές μάρκες έχουν περισσότερη ή λιγότερη άρμη ή και καθόλου), χρησιμοποιήστε λίγο γάλα. Απλά βουτήξτε τα μπαστουνάκια τυριού πριν τα κυλήσετε στο αλεύρι.