Τραγανή σαλάτα κοτόπουλου με αβοκάντο και κουσκούς
Μερίδες
1salad bowl
Μερίδες
1salad bowl
Συστατικά
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
  2. Κόβετε τις γλυκοπατάτες σε sticks και τις τοποθετείτε σε ένα ταψί. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, 30 ml ελαιόλαδο, και τις αφήνετε να ψηθούν για 20-25΄.
  3. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε 50 ml ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Κόβετε το φιλέτο κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες και τηγανίζετε για 4-5΄ την κάθε πλευρά του.
  4. Στη συνέχεια, βάζετε νερό να βράσει σε μια κατσαρόλα και το αλατίζετε καλά. Προσθέτετε το κουσκούς και το αφήνετε να μαγειρευτεί ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας του.
  5. Κόβετε τα ντοματίνια στη μέση και το αγγούρι και το αβοκάντο σε λεπτές φέτες.
  6. Στη βάση ενός μεγάλου μπολ, βάζετε το κουσκούς και από πάνω τις λωρίδες κοτόπουλου.
  7. Προσθέτετε τα ντοματίνια, το αβοκάντο, τη γλυκοπατάτα, το αγγούρι, το σπανάκι, τον άνηθο και το μαϊντανό.
  8. Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με μαύρο σουσάμι και σερβίρετε την παραγγελία σας.