Vegan κέικ καρότου, με γλάσο
Μερίδες
10
Μερίδες
10
Συστατικά
Για το κέικ
Οδηγίες
Για το γλάσο
  1. Με το μίξερ χτυπάτε το τυρί κρέμας, το ρόφημα αμυγδάλου, το βούτυρο καρύδας και τη βανίλια, μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτετε σταδιακά την άχνη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μείγμα.
  3. Τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Για το κέικ
  1. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα μαγειρικής, την κανέλα, το τζίντζερ, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.
  2. Ανακατεύετε σε άλλο μπωλ το ηλιέλαιο με την καστανή ζάχαρη και προσθέτετε τη βανίλια και το ρόφημα αμυγδάλου μέχρι να γίνει ενιαίο μείγμα.
  3. Στη συνέχεια ενώνετε το υγρό μείγμα, με το μείγμα αλευριού.
  4. Στο τέλος προσθέτετε τα καρότα και ανακατεύετε καλά.
  5. Βάζετε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα, στην οποία έχετε προσθέσει λαδόκολλα και το ψήνετε με σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 1 ώρα.
  6. Όταν ψηθεί το κέικ το αφήνετε να κρυώσει για 10’ και το ξεφορμάρετε προσεκτικά.
  7. Όταν το κέικ έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, περιχύνετε προσεκτικά με το γλάσο και σερβίρετε.