Vegan κέικ καρότου, με γλάσο
Πρόγραμμα
Επιδόρπιο
Μερίδες
10
Μερίδες
10
Συστατικά
Για το κέικ
380
gr
αλεύρι
για όλες τις χρήσεις
10
gr
baking powder
2.5
gr
σόδα μαγειρικής
10
gr
κανέλα
σε σκόνη
1.5
gr
μοσχοκάρυδο
σε σκόνη
5
gr
τζίντζερ
σε σκόνη
1.25
gr
αλάτι
130
ml
ηλιέλαιο
200
gr
ζάχαρη καστανή
10
ml
βανίλια
300
ml
ρόφημα αμυγδάλου
300
gr
καρότα
τριμμένα
Για το γλάσο
75
gr
βούτυρο καρύδας
150
gr
φυτικό τυρί κρέμα
15
ml
ρόφημα αμυγδάλου
5
ml
βανίλια
280
gr
ζάχαρη άχνη
Οδηγίες
Για το γλάσο
Με το μίξερ χτυπάτε το τυρί κρέμας, το ρόφημα αμυγδάλου, το βούτυρο καρύδας και τη βανίλια, μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτετε σταδιακά την άχνη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μείγμα.
Τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Για το κέικ
Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα μαγειρικής, την κανέλα, το τζίντζερ, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.
Ανακατεύετε σε άλλο μπωλ το ηλιέλαιο με την καστανή ζάχαρη και προσθέτετε τη βανίλια και το ρόφημα αμυγδάλου μέχρι να γίνει ενιαίο μείγμα.
Στη συνέχεια ενώνετε το υγρό μείγμα, με το μείγμα αλευριού.
Στο τέλος προσθέτετε τα καρότα και ανακατεύετε καλά.
Βάζετε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα, στην οποία έχετε προσθέσει λαδόκολλα και το ψήνετε με σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 1 ώρα.
Όταν ψηθεί το κέικ το αφήνετε να κρυώσει για 10’ και το ξεφορμάρετε προσεκτικά.
Όταν το κέικ έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, περιχύνετε προσεκτικά με το γλάσο και σερβίρετε.