Χοιρινά μπριζολάκια με ντοματίνια και γλυκιά, πικάντικη σως
Μερίδες
4
Μερίδες
4
Συστατικά
Για το κρέας
Για τη μαρινάδα
Οδηγίες
  1. Ανακατεύετε τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μεγάλο μπολ, και βουτάτε μέσα τα μπριζολάκια.
  2. Τα μεταφέρετε όλα σε μια αεροστεγή σακούλα τροφίμων και την τοποθετείτε στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες.
  3. Μισή ώρα πριν ψήσετε τα μπριζολάκια και έχοντας ήδη ανάψει τη φωτιά στα κάρβουνα ή το grill, τα βγάζετε από το ψυγείο.
  4. Αφαιρείτε τα μπριζολάκια από τη μαρινάδα (χωρίς να πετάξετε τη μαρινάδα που περίσσεψε) και τα ψήνετε για περίπου 5΄από κάθε πλευρά.
  5. Λαδώνετε τα ντοματίνια, τα βάζετε σε σειρά σε απλωτό σκεύος και τα ραντίζετε με τη ζάχαρη και το αλάτι.
  6. Τα ψήνετε στο grill μέχρι να αρχίσουν να ζαρώνουν, για περίπου 10΄.
  7. Τα ραντίζετε με το βαλσάμικο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 2΄.
  8. Βγάζετε τα μπριζολάκια από τη φωτιά και τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο ώστε να διατηρηθούν ζεστά.
  9. Ρίχνετε το περιεχόμενο της σακούλας τροφίμων (τη μαρινάδα που έχει περισσέψει μαζί με τους χυμούς του κρέατος) σε κατσαρολάκι και βράζετε μέχρι να δέσει ελαφρά.
  10. Σερβίρετε τα μπριζολάκια με τη μαρινάδα και τα ντοματίνια σε κεντρική πιατέλα ή τα μοιράζετε στα ατομικά πιάτα των παραγγελιών σας.