Χοιρινά παϊδάκια καραμελωμένα με σπιτική BBQ Sauce
Μερίδες
4μερίδες
Μερίδες
4μερίδες
Συστατικά
Οδηγίες
Για την BBQ σως:
  1. Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να καραμελώσει.
  2. Έπειτα ρίχνετε σιγά-σιγά το ξύδι και ανακατεύετε. Στη συνέχεια προσθέτετε το χυμό πορτοκαλιού, την κέτσαπ, την πάπρικα, το σκόρδο, το ηλιέλαιο και το μέλι και τα ανακατεύετε μέχρι να δέσουν.
  3. Προσθέτετε τη σόγια σως, το Tabasco, την Worcestershire σως και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Για τα παϊδάκια:
  1. Σε ένα μεγάλο σκεύος βάζετε τη BBQ σως, το ξύδι, τη ζάχαρη, το σκόρδο, το αλατοπίπερο και την πάπρικα.
  2. Προσθέτετε τα παϊδάκια και φροντίζετε να καλυφθούν ομοιόμορφα από το μίγμα. Στη συνέχεια, τοποθετείτε το σκεύος στο ψυγείο για 6 ώρες ή ακόμη καλύτερα για όλο το βράδυ.
  3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 °C και τοποθετείτε τα παϊδάκια σε μια σχάρα μέσα στο ταψί.
  4. Ψήνετε για 10’, αλείφετε με τη BBQ σως, και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμη 10’, έπειτα αλείφετε ξανά. Τέλος, αφήνετε για άλλα 3-4’ στο grill μέχρι να καραμελώσει η επιφάνεια.
  5. Σερβίρετε τα παϊδάκια πάνω σε μια ξύλινη βάση με έξτρα BBQ σως στο πλάι.