Χοιρινό μπούτι ψητό με μήλα
Μερίδες
10
Μερίδες
10
Συστατικά
Οδηγίες
Για τη σάλτσα μήλου:
  1. Σε ένα μπλέντερ, προσθέτουμε όλα τα υλικά μας εκτός από το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να λιώσουν.
  2. Έπειτα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Για το χοιρινό:
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C.
  2. Σε ένα μπλέντερ, χτυπάμε το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και φτιάχνουμε μια πάστα.
  3. Αλείφουμε με την πάστα το κρέας και αφήνουμε στην άκρη για 30΄ σε θερμοκρασία δωματίου.
  4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια έως δυνατή φωτιά και μαγειρεύουμε το κρεάς μας για περίπου 4-6΄ από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
  5. Μόλις είναι έτοιμο, το αφαιρούμε από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.
  6. Στο ίδιο τηγάνι και αφού σβήσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, το κρεμμύδι, τα μήλα και τα μυρωδικά μας, αφήνουμε να ζεσταθούν ανακατεύοντας τα.
  7. Μόλις ζεσταθούν αρκετά, τα περιχύνουμε με το σιρόπι σφενδάμου.
  8. Τοποθετούμε σε ένα ταψί το χοιρινό και περιχύνουμε με το μείγμα μας.
  9. Ψήνουμε για 60΄, στους 200°C.
  10. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με τα μήλα και τη σάλτσα μήλου.