Χοιρινό Σοφρίτο, μια κερκυραϊκή πρόταση που ταιριάζει και σε κάθε πολυεθνικό μενού
Μερίδες
6
Μερίδες
6
Συστατικά
Οδηγίες
  1. Κόβετε το φιλέτο σε κομμάτια, πάχους έως 0,5 εκατοστά και το αλατοπιπερώνετε.
  2. Αλευρώνετε τα φιλέτα και βάζετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
  3. Μόλς ζεσταθεί αρκετά το ελαιόλαδο, προσθέτετε τα φιλετάκια και τα σοτάρετε για περίπου 1 – 2′ από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  4. Αφαιρείτε από την κατσαρόλα τα φιλετάκια, χαμηλώνετε τη φωτιά και βάζετε το σκόρδο να τσιγαριστεί μαζί με τη μισή ποσότητα από τον μαϊντανό για 1/2 – 1′.
  5. Προσθέτετε στην κατσαρόλα το μηλόξιδο, το κρασί, τον ζωμό λαχανικών και το ξύσμα λεμονιού και τα αφήνετε μέχρι να πάρουν μια βράση. Στη συνέχεια προσθέτετε τη μουστάρδα.
  6. Ανακατεύετε καλά και μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά σας, ρίχνετε στην κατσαρόλα το κρέας και μαγειρεύετε για 8-10′.
  7. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε τον υπόλοιπο μαϊντανό.
  8. Σερβίρετε τα πιάτα των παραγγελιών σας γαρνίροντας με κλωναράκια ρίγανης, ψημένα ντοματίνια και αγγουράκι τουρσί και τα συνοδεύετε με πουρέ πατάτας.