Χορταστική σαλάτα με αβοκάντο και cottage cheese
Μερίδες
1σαλάτα
Μερίδες
1σαλάτα
Συστατικά
Για τη σαλάτα
Για το dressing
Οδηγίες
  1. Τοποθετούμε τα ανάμεικτα φύλλα σαλάτας σαν βάση σε μεγάλο μπολ.
  2. Θρυμματίζουμε το cottage cheese πάνω από τα φύλλα της σαλάτας και πασπαλίζουμε το μίγμα μας με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.
  3. Ρίχνουμε το καλαμπόκι και ανακατεύουμε ελαφρά.
  4. Μοιράζουμε από πάνω τις φέτες αβοκάντο και μήλου.
  5. Στη συνέχεια, σε ένα βαζάκι με καπάκι ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο και το βαλσάμικο και ανακινούμε καλά ώσπου να ομογενοποιηθεί το μίγμα. (Μπορούμε να εμπλουτίσουμε το μίγμα μας με μια κουταλιά μέλι ή αρωματικά φυτά και μπαχαρικά όπως φύλλα μέντας ή κόλιανδρου αν θέλουμε να επιτύχουμε πιο έντονα γευστικά αποτελέσματα.)
  6. Περιχύνουμε με το dressing μας τη σαλάτα μας και σερβίρουμε.
Συνταγή σημειώσεις

Tip: Αν χρειάζεται να ετοιμάσετε το salad bowl σας αρκετή ώρα προτού το σερβίρετε στο τραπέζι των πελατών σας, μπορείτε να αποφύγετε το «μαύρισμα» του αβοκάντο, τοποθετώντας τις φέτες του σε πλαστικό σακουλάκι και γεμίζοντάς το με χυμό λεμονιού ή lime. Έτσι, όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε κατευθείαν από το σακουλάκι χωρίς να έχει χάσει τη γεύση και το χρώμα του.