Χορτοφαγικό Buddha Bowl με φαγόπυρο και tofu
Μερίδες
4
Bowl
Μερίδες
4
Bowl
Συστατικά
200
gr
φαγόπυρο
200
gr
tofu
σκληρό, κομμένο σε κύβους
500
ml
νερό
40
gr
σουσάμι
καβουρδισμένο
8
ml
σησαμέλαιο
2
γλυκοπατάτες
κομμένες σε ράβδους
1
κόκκινο κρεμμύδι
κομμένο σε φέτες
30
ml
καρύκευμα σούσι
1
λαχανίδα kale σε φύλλα
1
αβοκάντο
κομμένο σε λεπτές φέτες
Οδηγίες
Για το φαγόπυρο:
Ζεσταίνετε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτετε το φαγόπυρο και μαγειρεύετε ανακατεύοντας για 3-4΄.
Στη συνέχεια προσθέτετε το νερό και αφήνετε να πάρει βράση.
Μειώνετε τη φωτιά σε χαμηλή ένταση και αφήνετε να σιγοβράσει για 12 περίπου λεπτά, έως ότου μαλακώσει.
Μεταφέρετε το φαγύπυρο σε ένα μπολ και προσθέτετε το καβουρδισμένο σουσάμι και το σησαμέλαιο.
Για τις γλυκοπατάτες:
Ψήνετε τα κομμάτια γλυκοπατάτας στο φούρνο στους 200οC για 15-20΄.
Για το Tofu:
Ψήνετε στη σχάρα τα κυβάκια tofu μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, περίπου για 10 με 15΄.
Για να δημιουργήσετε τα Buddha Bowl σας:
Βάζετε σε μπολ το κρεμμύδι, τη γλυκοπατάτα και το τοfu, με τα καρυκεύματα σούσι, αφήνοντας τα για περίπου 10΄ ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις τους.
Τοποθετείτε μέσα στα μπολ τα φύλλα kale ως βάση και από πάνω το φαγόπυρο, το αβοκάντο, το κρεμμύδι, το μαριναρισμένο tofu και τη γλυκοπατάτα.