Xταπόδι Σχάρας σε ξύλινα σουβλάκια για την Καθαρά Δευτέρα 
Συστατικά
Για τα σουβλάκια
Για τη μαρινάδα
Οδηγίες
  1. Για τη τη μαρινάδα: Σε ένα μπολ, χτυπήστε μαζί το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τη ρίγανη, την πάπρικα, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι.
  2. Μαρινάρετε τα θαλασσινά:Τοποθετήστε το χταπόδι και τα χτένια σε ένα μεγάλο μπολ. Περιχύστε τα θαλασσινά με τη μαρινάδα, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά όλα τα κομμάτια. Μαρινάρετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά ή μέχρι 2 ώρες.
  3. Προθερμάνετε τη σχάρα σας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  4. Περάστε εναλλάξ τα μαριναρισμένα κομμάτια χταπόδιού, τα κολοκυθάκια, τα χτένια, και ντοματίνια στα ξύλινα σουβλάκια. Αφήστε λίγο χώρο μεταξύ κάθε κομματιού για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφο ψήσιμο.
  5. Αλείψτε τη σχάρα με ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν. Τοποθετήστε τα σουβλάκια στη σχάρα, αλατοπιπερώστε και ψήστε τα για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι τα θαλασσινά να είναι αδιαφανή και ελαφρώς καβουρδισμένα. Ο ακριβής χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το πάχος των κομματιών των θαλασσινών.
  6. Τοποθετήστε τα ψημένα σουβλάκια σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Στύψτε φρέσκο χυμό λεμονιού πάνω από τα σουβλάκια. Σερβίρετε αμέσως με επιπλέον φέτες λεμονιού στο πλάι.