Ζυμαρικά με Σολομό και κρέμα γάλακτος
Ο υπέροχος σολομός αναμειγνύεται με τα ζυμαρικά, τον αρακά και την παρμεζάνα σε μια πλούσια, κρεμώδη σάλτσα. (Μια υπέροχη συνταγή για τον σολομό που σας έχει περισσέψει).
Μερίδες
100Μερίδες
Μερίδες
100Μερίδες
Συστατικά
Οδηγίες
  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε 4 λίτρα νερό με αλάτι. Τα ξηρά ζυμαρικά τα βράζουμε για περίπου 10-12 λεπτά, ενώ τα φρέσκα για 2-4 λεπτά.
  2. Στο μεταξύ, λιώνουμε το μισό βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τον αρακά και σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσει για περίπου 2-3 λεπτά.
  3. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε, ανακατατεύοντας κάθε τόσο, για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να πυκνώσει η κρέμα μας.
  4. Ύστερα, προσθέτουμε ανακατεύοντας το σολομό, τη μισή παρμεζάνα, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει μέχρι να ζεσταθεί ο σολομός και να λιώσει το τυρί μας, χωρίς όμως να μας βράσει η σάλτσα.
  5. Όταν μαγειρευτούν τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ. Ρίχνουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να αναμειχθεί με τα ζυμαρικά μας.
  6. Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με την υπόλοιπη παρμεζάνα.