Μερίδες |
|
Συστατικά
- 900 gr βούτυρο χωρίς αλάτι
- 800 gr ζάχαρη
- 8 αυγά
- 1120 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 40 gr μπέικιν πάουντερ
- 20 gr μαγειρική σόδα
- 5 gr αλάτι ( ή 1 κουταλάκι του γλυκού )
- 20 gr εκχύλισμα βανίλιας
- 1120 gr γιαούρτι
- 650 gr blueberries φρέσκα ή κατεψυγμένα
Συστατικά
|
|
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190 °C. Στρώνουμε το ειδικό ταψάκι για muffins με χαρτί ψησίματος.
- Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει. Σταδιακά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας. Προσθέτουμε τα αυγά (1 αυγό τη φορά), χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ, αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
- Σε ένα δεύτερο μπολ, ανακατεύουμε το εκχύλισμα βανίλιας με το γιαούρτι.
- Στο μείγμα με το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αυγά προσθέτουμε εναλλάξ τα μείγματα με το αλεύρι και το γιαούρτι, ξεκινώντας και τελειώνοντας τη διαδικασία με το μείγμα με το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
- Χρησιμοποιώντας μια λαστιχένια σπάτουλα προσθέτουμε τα blueberries στο τελικό μείγμα μας και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το μείγμα στις ειδικές θήκες για muffin του ταψιού μας και τα ψήνουμε για 24’.