ENAFOOD Blog ΠΩΣ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΑΣ Φρούτα και λαχανικά που είναι δημοφιλή την άνοιξη στα μίνι μάρκετ

Φρούτα και λαχανικά που είναι δημοφιλή την άνοιξη στα μίνι μάρκετ

Φρούτα και λαχανικά που είναι δημοφιλή την άνοιξη στα μίνι μάρκετ | ΕΝΑ Blog

Η άνοιξη φέρνει μια αναζωογονητική ποικιλία φρούτων και λαχανικών στα ράφια των μίνι μάρκετ, καθιστώντας την εποχή αυτή συναρπαστική τόσο για τους λάτρεις του φαγητού όσο και για τους οικιακούς μάγειρες. Καθώς ο καιρός ζεσταίνεται, το τμήμα των προϊόντων γίνεται μια ζωντανή βιτρίνα με τα καλύτερα προϊόντα της εποχής, προσφέροντας μια ποικιλία γεύσεων, χρωμάτων και θρεπτικών συστατικών. Ακολουθεί μια πιο προσεκτική ματιά σε μερικά από τα πιο δημοφιλή φρούτα και λαχανικά που οι πελάτες σας θα αναζητήσουν στο μίνι μάρκετ σας κατά τη διάρκεια της άνοιξης.

Φρούτα

Φράουλες

Οι φράουλες είναι ένα από τα κατ’ εξοχήν ανοιξιάτικα φρούτα, που αγαπιούνται για τη γλυκιά, ζουμερή γεύση τους και το έντονο κόκκινο χρώμα τους. Ως ένα από τα πρώτα φρούτα που ωριμάζουν μετά το χειμώνα, αποτελούν πραγματικό σύμβολο της εποχής. Δεν είναι μόνο νόστιμες όταν τρώγονται φρέσκες, αλλά προσθέτουν επίσης μια έντονη γεύση σε ένα ευρύ φάσμα πιάτων στην κουζίνα. Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες, από κέικ φράουλας μέχρι σαλάτες φράουλας, smoothies και μαρμελάδες. Και ας μην ξεχνάμε τον κλασικό συνδυασμό φράουλας και κρέμας. Με την πολυχρηστικότητα και την αφθονία τους, οι φράουλες είναι ένα αγαπημένο συστατικό,πλούσιο σε βιταμίνη C, μαγγάνιο και διάφορα αντιοξειδωτικά, οι φράουλες είναι τόσο θρεπτικές όσο και νόστιμες.

Βερίκοκα

Με τη μαλακή, βελούδινη επιφάνεια τους και τη γλυκιά, ελαφρώς ξινή σάρκα τους, τα βερίκοκα είναι ένα ανοιξιάτικο αγαπημένο φρούτο. Αποτελούν καλή πηγή βιταμινών Α και C, φυτικών ινών και καλίου. Τα βερίκοκα είναι ιδανικά για σνακ, σε επιδόρπια ή ακόμη και για προσθήκη σε αλμυρά πιάτα για μια πινελιά γλυκύτητας.

Ανανάς

Ενώ ο ανανάς είναι διαθέσιμος όλο το χρόνο, η καλύτερη γεύση του είναι την άνοιξη, καθιστώντας τον μια νόστιμη και δροσιστική προσθήκη σε κάθε γεύμα και προσθέτοντας μια τροπική πινελιά σε γλυκά και αλμυρά πιάτα. Είναι εξαιρετικοί σε smoothies, ως επικάλυψη για γιαούρτι ή παγωτό και μπορούν να ψηθούν στη σχάρα για ένα νόστιμο και μοναδικό συνοδευτικό πιάτο. Ο ανανάς είναι επίσης ένα δημοφιλές συστατικό σε αλμυρά πιάτα, ενώ ο χυμός και τα κομμάτια ανανά μπορούν να προσθέσουν γεύση σε μαρινάδες και σάλτσες.

Μύρτιλλα

Τα μύρτιλλα είναι ένα ζουμερό και γευστικό φρούτο που συχνά συνδέεται με το καλοκαίρι, αλλά στην πραγματικότητα αρχίζουν να μπαίνουν στην εποχή τους στα τέλη της άνοιξης. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο σε γλυκά όσο και σε αλμυρά πιάτα. Τα μύρτιλλα είναι εξαιρετικά σε smoothies, τηγανίτες, muffins και άλλα αρτοσκευάσματα, προσθέτοντας μια έκρηξη γλυκύτητας. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή μαρμελάδας ή να προστεθούν σε σαλάτες για μια φρέσκια πινελιά.

Κεράσια

Τα κεράσια αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους στα μέσα της άνοιξης, προσφέροντας γλυκιά ή ξινή γεύση ανάλογα με την ποικιλία. Είναι γεμάτα με οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων υψηλών επιπέδων αντιοξειδωτικών, αντιφλεγμονωδών ενώσεων και βασικών θρεπτικών συστατικών όπως το κάλιο και η βιταμίνη C.

Λαχανικά

Σπαράγγια

Τα σπαράγγια είναι ένας πραγματικός προάγγελος της άνοιξης και η γεύση τους είναι υπέροχη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Μπορούν να καταναλωθούν με πολλούς τρόπους, από τον ατμό και τη σχάρα μέχρι το ψήσιμο ή να ενσωματωθούν σε σαλάτες και πιάτα ζυμαρικών. Τα σπαράγγια δεν είναι μόνο νόστιμα αλλά και μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, βιταμινών Α, C, E και K και φυλλικού οξέος.

Αγκινάρες

Οι αγκινάρες είναι άλλο ένα ανοιξιάτικο λαχανικό που κορυφώνεται σε γεύση κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Μπορεί να φαίνονται δύσκολες στο καθάρισμα στην αρχή λόγω του σκληρού εξωτερικού τους, αλλά οι τρυφερές καρδιές τους αξίζουν τον κόπο. Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C και μαγνήσιο και μπορούν να βράσουν, να μαγειρευτούν στον ατμό, να ψηθούν στη σχάρα ή ακόμη και να γεμιστούν.

Σπανάκι

Το σπανάκι είναι διαθέσιμο όλο το χρόνο, αλλά συχνά είναι ιδιαίτερα γλυκό την άνοιξη. Φυσικά, είναι υπέροχο σε τόσες πολλές συνταγές με σπανάκι: ωμό σε σαλάτες, μαγειρεμένο στην κλασική σπανακόπιτα ή ανακατεμένο σε ένα πανεύκολο ντιπ σπανακιού. Το σπανάκι καλλιεργείται επίσης γρήγορα και εύκολα.

Πράσινο σκόρδο

Το πράσινο σκόρδο είναι πιο ήπιο σε γεύση από το ώριμο σκόρδο. Αυτό το ανοιξιάτικο διαμάντι, είναι ιδανικό για μια διακριτική προσθήκη αρώματος στο πέστο, τηγανητές πατάτες και σούπες αλλά και σε σαλάτες για μια φρέσκια γεύση.

Αρακάς

Ο αρακάς είναι πιο γλυκός και πιο τρυφερός την άνοιξη. Προσθέτει λοιπόν μια έξτρα γλυκύτητα στα πιάτα και είναι πλούσια σε βιταμίνες Κ και C, φυτικές ίνες και πρωτεΐνες.

Για μια μεγάλη ποικιλία από εποχιακά φρούτα και λαχανικά επισκεφτείτε το κοντινότερο κατάστημα της αλυσίδας ENA Food C&C και επωφεληθείτε από τις ειδικές τιμές μας μόνο για επαγγελματίες!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ