Ενόψει του πασχαλινού μενού που ετοιμάζετε για τους πελάτες σας, μια κατηγορία που χρήζει έμπνευσης και προσοχής – εξίσου σημαντική με τα κυρίως πιάτα – είναι σίγουρα τα συνοδευτικά. Ιδανικές προτάσεις θεωρούνται οι δημιουργίες που εξισορροπούν, με τα υλικά και τη γεύση τους, τα κρεατικά, που αποτελούν, στις διάφορες εκδοχές τους, τον βασικό πρωταγωνιστή της ημέρας. Αν θέλετε να διαφοροποιηθείτε από τις κλασικές μεσογειακές συνταγές ή αν θέλετε να εμπλουτίσετε αυτήν την ενότητα με εδέσματα, που θα προσφέρουν μια νέα και πεντανόστιμη εμπειρία σε μικρούς και μεγάλους πελάτες σας, μπορείτε να αξιοποιήσετε μια παραδοσιακή σπεσιαλιτέ της γαλλικής κουζίνας, την κρεμμυδόπιτα με τις ισορροπημένες επιγεύσεις της και το αρμονικό δέσιμο υλικών όπως το μπέικον, το κρεμμύδι, το μίγμα τεσσάρων τυριών, το γάλα, τα αυγά και τον αρωματικό μαϊντανό.
Μερίδες |
|
- 300 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 170 gr βούτυρο
- 1 Αυγό
- αλάτι
- 200 gr μπέικον κομμένο σε μικρούς κύβους
- 300 gr κρεμμύδια λευκά ή κόκκινα για πιο έντονη απόδοση, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 50 ml γάλα
- 200 gr mixed τυριών
- 3 αυγά
- Αλάτι & πιπέρι
- 20 gr μαϊντανό
Συστατικά
Για τη ζύμη
Για τη γέμιση
|
|
- Με τις άκρες των δαχτύλων τρίβετε το βούτυρο στο αλεύρι και μετά προσθέτετε το αυγό και ζυμώνετε.
- Κάνετε μια μπάλα, την τυλίγετε με μεμβράνη και την τοποθετείτε για 30΄ στο ψυγείο.
- Στη συνέχεια, την ανοίγετε με ένα πλάστη και τη βάζετε σε ταρτιέρα 24 εκ.
- Την ψήνετε, για 10 περίπου λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανή και να ροδοκοκκινίσει και την αφήνετε στην άκρη.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε το μπέικον και το κρεμμύδι, χωρίς λάδι, αφού το μπέικον από μόνο του είναι αρκετά λιπαρό.
- Ρίχνετε σε ένα μπολ τα αυγά μαζί με το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα τριμμένα τυριά, τον μαϊντανό και το αλατοπίπερο, και ανακατεύετε.
- Απλώνετε στην προψημένη ζύμη το μπέικον και από πάνω προσθέτετε το μείγμα των αυγών, με τη κρέμα γάλακτος και τα τυριά.
- Ψήνετε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για περίπου 40΄, μέχρι να ψηθεί η γέμιση και να χρυσίσει η επιφάνεια.
- Στη συνέχεια, τη βγάζετε από τον φούρνο και την αφήνετε για 5-10΄ να «ξεκουραστεί» πριν τη σερβίρετε στην πιατέλα της παραγγελίας σας.