Το κοτόπουλο με ρύζι είναι ένας κλασικός συνδυασμός και ένα πλήρες γεύμα. Η εκδοχή του με την προσθήκη μανιταριών και κίτρινου τυριού και ψημένα όλα στο φούρνο μπορεί να ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο δύσκολους πελάτες. Το ρύζι απορροφά τους χυμούς του κοτόπουλου και των μανιταριών καθώς μαγειρεύεται, αποκτώντας άφθονη γεύση.
Για τα υλικά της συνταγής και ακόμα περισσότερα προϊόντα τα καταστήματα της αλυσίδας ΕNA Food C&C σας περιμένουν με ειδικές τιμές μόνο για επαγγελματίες!
Μερίδες |
|
Συστατικά
- 2 κ.σ βούτυρο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 350 gr φιλέτο στήθος κοτόπουλου σε κύβους
- 1/2 κ.γ σκόρδο σκόνη
- 1/2 κ.γ σκόνη κρεμμυδιού
- 250 gr μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 1/2 κ.γ πάπρικα
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 250 gr ρύζι λευκό
- 3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
- 200 gr τυρί γκούντα τριμμένο
Συστατικά
|
|
Οδηγίες
- Λιώστε το βούτυρο και το ελαιόλαδο μαζί σε ένα πυρίμαχο τηγάνι. Προσθέστε τα κρεμμύδια και μαγειρέψτε τα μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 2 λεπτά.
- Αρωματίστε το κοτόπουλο με τη σκόνη σκόρδου, την πάπρικα, τη σκόνη κρεμμυδιού, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέστε το κοτόπουλο στο τηγάνι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές για περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέστε τα μανιτάρια. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας για περίπου 3 έως 4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια. Προσθέστε τις σκελίδες σκόρδου και μαγειρέψτε για 30 ακόμα δευτερόλεπτα.
- Προσθέστε το ρύζι και το ζωμό κοτόπουλου. Φέρτε το σε βρασμό και στη συνέχεια σβήστε τη φωτιά. Σκεπάστε το τηγάνι και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30 λεπτά.
- Αφαιρέστε το τηγάνι από το φούρνο, προσθέστε το τριμμένο τυρί και ψήστε άλλα 5 λεπτά ή ψήστε στο γκριλ μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Για τα υλικά της συνταγής και ακόμα περισσότερα προϊόντα τα καταστήματα της αλυσίδας ΕNA Food C&C σας περιμένουν με ειδικές τιμές μόνο για επαγγελματίες!