Λαχανικά σωτέ

Λαχανικά Σωτέ | Συνταγές για επαγγελματική κουζίνα | Ena Blog
Λαχανικά Σωτέ | Συνταγές για επαγγελματική κουζίνα | Ena Blog
Εκτύπωση Συνταγής
Λαχανικά Σωτέ
Αυτό το ελαφρύ και απλό πιάτο σερβίρεται ως κύριο ή συνοδευτικό.
Λαχανικά Σωτέ | Συνταγές για επαγγελματική κουζίνα | Ena Blog
Πρόγραμμα Κυρίως Πιάτο
Κουζίνα Ελληνική
Μερίδες
Συστατικά
Πρόγραμμα Κυρίως Πιάτο
Κουζίνα Ελληνική
Μερίδες
Συστατικά
Λαχανικά Σωτέ | Συνταγές για επαγγελματική κουζίνα | Ena Blog
Οδηγίες
  1. Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας. Τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Προετοιμάζουμε το ζωμό κοτόπουλου, προσθέτουμε πιπέρι και τον αφήνουμε στην άκρη.
  3. Αναμειγνύουμε το κορνφλάουερ με το νερό και τη σόγια ώστε να φτιάξουμε ένα πηχτό μείγμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μείγμα με το κορνφλάουερ στο ζωμό κοτόπουλου ανακατεύοντας συνεχώς. Σιγοβράζουμε για 2 λεπτά και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  4. Σοτάρουμε τα λαχανικά μας στο λάδι ως εξής: πρώτα τα καρότα για 3 λεπτά, προσθέτουμε το σέλινο και τις πράσινες πιπεριές και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά και ύστερα προσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά μας για άλλα 4 λεπτά.
  5. Περιχύνουμε τα λαχανικά μας με τη σως από σόγια 15 λεπτά πριν σερβίρουμε. Κρατάμε τα λαχανικά μας ζεστά στους 60 βαθμούς πριν το σερβίρισμα.