Μερίδες |
|
Συστατικά
- 5 kgr άσπρο ρύζι
- 3 kgr κρεμμύδια αποξηραμένα ψιλοκομμένα
- 350 gr βούτυρο
- 6 kgr φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 9 lt ζωμό κοτόπουλο χωρίς λιπαρά
- 3 lt ξηρό σέρι
- 125 gr αλάτι
- 65 gr μαύρο πιπέρι
- Δεντρολίβανο για το γαρνίρισμα
Συστατικά
|
|
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C. Έπειτα, βουτυρώνουμε το ταψί και ρίχνουμε μέσα το ρύζι.
- Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το βούτυρο, μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν κι αυτά.
- Έπειτα προσθέτουμε τα μανιτάρια, το ζωμό κοτόπουλου, το σέρι, το αλάτι και το πιπέρι και περιμένουμε να πάρουν βράση. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα μας πάνω στο ρύζι και ανακατεύουμε.
- Τέλος, βάζουμε το ταψί μας στο φούρνο και ψήνουμε στους 200 °C για περίπου 25-30’.
- Προσθέτουμε δεντρολίβανο για έξτρα γεύση και εμφάνιση και σερβίρουμε.