Τραγανά μπιφτέκια ψαριού με λαχανικά και σως

Τραγανά μπιφτέκια ψαριού με λαχανικά και σως | Ena Blog
Τραγανά μπιφτέκια ψαριού με λαχανικά και σως | Ena Blog

Ένα πιάτο που μυρίζει θάλασσα είναι πάντα μια πρόταση που δεν γίνεται να αρνηθούν οι πελάτες σας, ειδικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Κι αν αναζητάτε για τη δική σας επιχείρηση εστίασης μια τέτοια γευστική επιλογή, την απάντηση την έχει η ίδια η θάλασσα της πατρίδας μας, πλούσια σε υψηλής ποιότητας ψάρι. Γι΄αυτό και σήμερα, σας παρουσιάζουμε μια διαφορετική προσέγγιση ενός κλασικού πιάτου. Μπιφτέκια από φιλέτο ψαριού, ζυμωμένα μαζί με αρωματικά βότανα και λαχανικά. Ένα πιάτο που ικανοποιεί ακόμα και τους πιο απαιτητικούς, σκορπίζει μεσογειακό άρωμα σε κάθε τραπέζι, ενώ παράλληλα ξεχωρίζει για τη θρεπτικότητα του και την ελαφριά γεύση του. Κυρίως όμως, μπορεί να ετοιμαστεί γρήγορα από ένα σωρό υλικά που έχετε ήδη στην κουζίνα σας. Για περισσότερη έμπνευση ανακαλύψτε ποιοτικά υλικά σε προνομιακές τιμές, με μια επίσκεψή σας στο 15ήμερο έντυπο προσφορών μας, στον κατάλογο προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας, καθώς και στον κατάλογο για μεζεδοπωλεία και ταβέρνες

Εκτύπωση Συνταγής
Τραγανά μπιφτέκια ψαριού με λαχανικά και σως
Τραγανά μπιφτέκια ψαριού με λαχανικά και σως | Ena Blog
Μερίδες
Συστατικά
Για τη σως ταρτάρ express
Μερίδες
Συστατικά
Για τη σως ταρτάρ express
Τραγανά μπιφτέκια ψαριού με λαχανικά και σως | Ena Blog
Οδηγίες
  1. Βράζετε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν και ύστερα τις πολτοποιείτε με ένα πιρούνι μέχρι να σχηματίσουν έναν παχύρευστο πουρέ.
  2. Προσθέτετε τον μπακαλιάρο και τη δάφνη σε τηγάνι και τα καλύπτετε με νερό.
  3. Αφήνετε το ψάρι να βράσει σκεπασμένο, για 5 με 10΄ περίπου, ανάλογα με το πάχος των φιλέτων.
  4. Αφού βράσει, αφαιρείτε το δέρμα, εφόσον υπάρχει, και ρίχνετε τον μπακαλιάρο στον πουρέ. Προσθέτετε την πάπρικα, την κάπαρη, το μαϊντανό, το πράσο, το αλάτι και το πιπέρι και 2 κουταλιές της σούπας από το ένα χτυπημένο αυγό. Τα ανακατεύετε μέχρι ομογενοποιηθούν και να σχηματιστεί η «ζύμη» από την οποία θα πλάθονται τα μπιφτέκια σας.
  5. Σε τρία διαφορετικά μπολ, βάζετε το αλεύρι, το αυγό που έχετε χτυπήσει και την ψίχα ή τη φρυγανιά.
  6. Με αυτήν τη σειρά καλύπτετε τα μπιφτέκια σας και στη συνέχεια τα τοποθετείτε για 30΄ περίπου στο ψυγείο να «σφίξουν».
  7. Ζεσταίνετε το βούτυρο και το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  8. Τηγανίζετε τα φιλέτα για περίπου 3 με 4΄ από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και να ζεσταθούν στη μέση.
  9. Φτιάξτε τη σως ταρτάρ προσθέτοντας τη μαγιονέζα σε ένα μικρό μπολ σερβιρίσματος και στη συνέχεια ρίξτε και ανακατέψτε καλά τα υπόλοιπα υλικά. Αφήστε το μίγμα στο ψυγείο μέχρι να είστε έτοιμοι να σερβίρετε.
Συνταγή σημειώσεις

Tip: Την ίδια συνταγή μπορείτε να κάνετε εύκολα αντικαθιστώντας το είδος των ψαριών που σας προτείνουμε με θαλασσινά όπως καλαμαράκια, χταπόδι και σουπιές κομμένα σε πολύ μικρά κομμάτια, ή με άλλο είδος λευκού ψαριού, όπως τσιπούρα, πέρκα, ακόμα και κόκκινου όπως τόνος, σολομός κ.ά. Μπορείτε, επίσης, να συνοδεύσετε κάθε τέτοιο πιάτο με απλά χορταρικά, τηγανητές πατάτες έως και κάποια άλλη σως της επιλογής σας, όπως γιαουρτιού ή βινεγκρέτ με μουστάρδα και μέλι, ακόμα και παντζαριού.