Ένα συνώνυμο της καλοκαιρινής ξεγνοιασιάς και των ανέμελων στιγμών των διακοπών όλων, είναι σίγουρα το καρπούζι! Όμως, στη σύγχρονη κουζίνα, μπορεί να πάρει κι άλλο ρόλο, πέρα από αυτόν του δροσιστικού επιδόρπιου ή του απολαυστικού σνακ. Με σύμμαχο τη φέτα, μπορεί κάλλιστα να πρωταγωνιστήσει στο μενού σας, σε μία απίθανη, γευστικά, καλοκαιρινή σαλάτα, όπως αυτή που σας παρουσιάζουμε, στην οποία, ακόμα και ο πιο διστακτικός πελάτης σας, δύσκολα θα αντισταθεί να δοκιμάσει.
Μερίδες |
|
Συστατικά
- 10 φέτες καρπούζι κομμένες σε κύβους, χωρίς κουκούτσια
- 10 ντομάτες κομμένες
- 4 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
- 400 gr φέτα
- 200 gr μέντα ψιλοκομμένη
- 50 ml ξύδι λευκό
- 150 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
Συστατικά
|
|
Οδηγίες
- Βάζετε στο ψυγείο το καρπούζι, για ½ με 1 ώρα πριν το σερβίρισμα, ώστε να είναι παγωμένο και δροσιστικό.
- Σε μεγάλο σκεύος σαλατιέρας, τοποθετείτε όλα τα υλικά, εκτός από τη φέτα και τη μέντα, και τα ανακατεύετε απαλά.
- Για να σερβίρετε, τοποθετείτε με τη σειρά, το μίγμα, τη θρυμματισμένη φέτα και τη μέντα.