Μερίδες |
|
Συστατικά
- 13 έτοιμες ζύμες κουρού 20 εκατοστών
- 50 φλυτζάνια μήλα καθαρισμένα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
- Χυμός και ξύσμα φλούδα από 6 λεμόνια
- 12 κουταλιές της σούπας κορνφλάουερ
- 19 κουταλάκια του γλυκού τριμμένη κανέλα
- 150 πακέτα ζαχαρίνης με χαμηλές θερμίδες
- Αντικολλητικό σπρέι μαγειρέματος
Συστατικά
|
|
Οδηγίες
- Για καθεμία από τις 13 έτοιμες ζύμες μας, ψεκάζουμε ένα γυάλινο ταψί 20 εκατοστών με αντικολλητικό σπρέι μαγειρέματος και απλώνουμε τη ζύμη.
- Αναμειγνύουμε ελαφρώς τα μήλα μας με τα υπόλοιπα συστατικά, εκτός της ζαχαρίνης.
- Τοποθετούμε το μείγμα μας πάνω από τη ζύμη και σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο.
- Βάζουμε το ταψί μας στο κάτω ράφι του φούρνου, τον οποίο έχουμε προθερμάνει στους 220 βαθμούς κελσίου.
- Ψήνουμε για 40-45 λεπτά έως ότου μαλακώσουν τα μήλα μας και ροδίσει ελαφρώς η κρούστα.
- Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και πασπαλίζουμε την επιφάνεια της μηλόπιτάς μας με τη ζαχαρίνη και επιπλέον κανέλα, αν το επιθυμούμε. Σερβίρεται ζεστή ή και κρύα με μια μπάλα παγωτό βανίλια.