Μερίδες |
|
Συστατικά
- 25 kgr φλάσκες μελιτζάνες μετρίου μεγέθους
- 5 σκόρδα σε σκελίδες
- 750 ml ξύδι από λευκό κρασί
- 1.5 lt ελαιόλαδο
- αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Μπούκοβο
Συστατικά
|
|
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C. Τοποθετούμε τις μελιτζάνες πάνω στη σχάρα για 40’. Ελέγχουμε, τρυπώντας με ένα πιρούνι, αν έχουν μαλακώσει, που σημαίνει ότι τότε είναι έτοιμες.
- Αφού αφήσουμε τις μελιτζάνες για 10΄, μέχρι να κρυώσουν ελαφρώς, παίρνουμε ένα μαχαίρι και τις ανοίγουμε κατά μήκος. Με ένα κουτάλι αφαιρούμε τις σάρκες και τις τοποθετούμε σε μια πετσέτα.
- Στύβουμε καλά την πετσέτα, για να αφαιρέσουμε όλα τα υγρά.
- Ψιλοκόβουμε τις σάρκες και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
- Σε ένα μπλέντερ, χτυπάμε το σκόρδο, το ξύδι, το ελαιόλαδο και το μπούκοβο και με αυτό το μείγμα περιχύνουμε τις μελιτζάνες.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Σερβίρουμε τη μελιτζανοσαλάτα μας γαρνίροντας με φύλλα μαϊντανού.