Ρικότα με φρέσκα σύκα, κρέμα μπαλσάμικου και κουκουνάρι

Ρικότα με φρέσκα σύκα, κρέμα μπαλσάμικου και κουκουνάρι | Ena Blog
Ρικότα με φρέσκα σύκα, κρέμα μπαλσάμικου και κουκουνάρι | Ena Blog
Εκτύπωση Συνταγής
Ρικότα με φρέσκα σύκα, κρέμα μπαλσάμικου και κουκουνάρι
Ένα δροσερό επιδόρπιο με γιαούρτι και φρέσκα σύκα που θα σας κάνει να ξεχωρίσετε αυτό το καλοκαίρι!
Οδηγίες
  1. Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε το κουκουνάρι σε μέτρια φωτιά για περίπου 4΄ μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.
  2. Για να σερβίρουμε βάζουμε σε ένα πιάτο μία κουταλιά της σούπας ρικότα (περίπου 80 gr) και ένα σύκο κομμένο. Προσθέτουμε το κουκουνάρι και περιχύνουμε λίγη από την κρέμα μπαλσάμικου. Προεραιτικά διακοσμούμε το πιάτο μας με λίγο φρέσκο δεντρολίβανο.