Μερίδες |
|
Συστατικά
- 200 ώριμες ντομάτες
- 2 lt ελαιόλαδο
- 10 σκελίδες σκόρδου
- 8 kgr μακρύκοκκο ρύζι, βρασμένο
- 10 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 60 μεγάλα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
- 150 gr ρίγανη
- 500 gr κουκουνάρι
- 1 kgr cranberries αποξηραμένα
Συστατικά
|
|
Οδηγίες
- Λαδώνουμε ένα μεγάλο πυρίμαχο ταψί και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ºC.
- Κόβουμε μια λεπτή φέτα από το πάνω μέρος κάθε ντομάτας και την κρατάμε. Στη συνέχεια, με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα από το εσωτερικό και την ψιλοκόβουμε.
- Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 3΄.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1΄.
- Έπειτα, προσθέτουμε τις μισές σάρκες από τις ντομάτες, τη ρίγανη, το κουκουνάρι και το ρύζι και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για περίπου 5΄ μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά. Αν το μίγμα μας φαίνεται πολύ στεγνό, προσθέτουμε νερό.
- Βγάζουμε το μίγμα από τη φωτιά, προσθέτουμε τα cranberries και ανακατεύουμε.
- Γεμίζουμε τις ντομάτες με το μίγμα με το ρύζι και τις τοποθετούμε στο έτοιμο ταψί.
- Σε ένα μίξερ, τοποθετούμε τις υπόλοιπες σάρκες από τις ντομάτες, λίγο νερό, τα φύλλα από το βασιλικό, αλάτι και μαύρο πιπέρι και χτυπάμε μέχρι η σάλτσα να γίνει λεία.
- Περιχύνουμε το ταψί με τις ντομάτες με τη σάλτσα και ψήνουμε στο φούρνο για 25΄.