Μερίδες |
|
Συστατικά
- 10 kgr Γαύρο
- 3 kgr αλάτι χοντρό
- 2 lt Μηλόξυδο
- 2 Σκόρδα Τις σκελίδες
- 20 Λεμόνια Το χυμό τους
- 20 κούπες Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 5 lt ελαιόλαδο
Συστατικά
|
|
Οδηγίες
- Κάνουμε μια τομή κατά μήκος της κοιλιάς του κάθε ψαριού με ένα μικρό μαχαίρι και αφαιρούμε τα εντόσθια και το κεφάλι του.
- Αφαιρούμε το κεντρικό κόκαλο προσέχοντας να μην κόψουμε την ουρά του ψαριού.
- Πλένουμε τα ψάρια μας με νερό.
- Σε ένα ταψί, τοποθετούμε εναλλάξ στρώσεις χονδρού αλατιού και γαύρου και αφήνουμε για περίπου 2 ώρες, μέχρι να μαριναριστεί ο γαύρος.
- Ξεπλένουμε τον γαύρο μας και αφαιρούμε την υγρασία του με τη βοήθεια απορροφητικού χαρτιού.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μηλόξυδο, με το λεμόνι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και τον μαϊντανό.
- Τοποθετούμε τον γαύρο σε μεγάλα μπολ και περιχύνουμε με το μείγμα.
- Τα αφήνουμε τουλάχιστον 4 ώρες στο ψυγείο για να ενωθούν οι γεύσεις και ο γαύρος μας, είναι έτοιμος για σερβίρισμα.
- Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και φρέσκο ελαιόλαδο.