Αυτό το ψητό χοιρινό είναι εκπληκτικά εύκολο και η τέλεια επιλογή για το χειμερινό μενού στο εστιατόριό σας. Η ήπια γεύση του χοιρινού ταιριάζει μοναδικά με την σάλτσα από γλυκά μήλα, ενώ το δεντρολίβανο και το φασκόμηλο απογειώνουν ακόμη περισσότερο τη γεύση του. Σερβίρεται με μαγειρεμένα κρεμμύδια και μήλα, πασπαλισμένα με σιρόπι σφενδάμου.
Μερίδες |
|
Συστατικά
- 1 μέτριο μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε 4 κομμάτια
- 1 λεμόνι ξύσμα
- 1 λεμόνι χυμό
- 1 σκελίδα σκόρδου τριμμένη
- 3 gr φρέσκο δενδρολίβανο
- 8 gr φρέσκο φασκόμηλο ψιλοκομμένο
- 2 gr αλάτι
- 60 ml ελαιόλαδο
Για το χοιρινό:
- 2 kgr χοιρινό μπούτι
- 4 σκελίδες σκόρδου
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε 8 κομμάτια
- 30 ml ελαιόλαδο
- 2 πράσινα μήλα μεσαίου μεγέθους κομμένα σε 4 κομμάτια
- αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 30 gr βούτυρο ανάλατο κομμένο σε κομμάτια
- 2 κλωνάρια φρέσκου δενδρολίβανο
- 2 κλωνάρια φρέσκου φασκόμηλου
- 60 ml σιρόπι σφενδάμου
Συστατικά
Για το χοιρινό:
|
|
Οδηγίες
Για τη σάλτσα μήλου:
- Σε ένα μπλέντερ, προσθέτουμε όλα τα υλικά μας εκτός από το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να λιώσουν.
- Έπειτα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Για το χοιρινό:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C.
- Σε ένα μπλέντερ, χτυπάμε το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και φτιάχνουμε μια πάστα.
- Αλείφουμε με την πάστα το κρέας και αφήνουμε στην άκρη για 30΄ σε θερμοκρασία δωματίου.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια έως δυνατή φωτιά και μαγειρεύουμε το κρεάς μας για περίπου 4-6΄ από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
- Μόλις είναι έτοιμο, το αφαιρούμε από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγάνι και αφού σβήσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, το κρεμμύδι, τα μήλα και τα μυρωδικά μας, αφήνουμε να ζεσταθούν ανακατεύοντας τα.
- Μόλις ζεσταθούν αρκετά, τα περιχύνουμε με το σιρόπι σφενδάμου.
- Τοποθετούμε σε ένα ταψί το χοιρινό και περιχύνουμε με το μείγμα μας.
- Ψήνουμε για 60΄, στους 200°C.
- Σερβίρουμε συνοδεύοντας με τα μήλα και τη σάλτσα μήλου.