Αν θέλετε ξεχωριστά μπισκότα, που θα συναρπάσουν τους πελάτες σας και θα γίνουν μια υπέροχη πινελιά στο χριστουγεννιάτικο brunch μενού σας, δοκιμάστε αυτά τα soft cookies με τζίντζερ. Το τζίντζερ, η κανέλα και το γαρύφαλλο τους δίνουν μια πικάντικη, άκρως χριστουγεννιάτικη, γεύση.
Μπορείτε να τα σερβίρετε με ροφήματα όπως καφέ, σοκολάτα, τσάι και γάλα, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν μια λαχταριστή επιλογή για τα χριστουγεννιάτικα κεράσματα στην επιχείρησή σας.
Μερίδες |
|
Συστατικά
- 170 gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 215 gr λευκή ζάχαρη
- 1 μεγάλο αυγό
- 60 ml σιρόπι ζάχαρης μελάσα
- 290 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 9 gr τζίντζερ σκόνη
- 5 gr μαγειρική σόδα
- 6 gr κανέλα σκόνη
- 3 gr γαρύφαλλο σκόνη
- μια πρέζα αλάτι
- έξτρα ζάχαρη
Συστατικά
|
|
Οδηγίες
- Με τη βοήθεια ενός μίξερ, χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν μια ελαφριά κρέμα.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αυγό και το σιρόπι ζάχαρης και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, έως ότου δημιουργήσουμε ένα ενιαίο μείγμα.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το τζίντζερ, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το αλάτι.
- Σταδιακά, ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι, στην κρέμα βουτύρου και ανακατεύουμε καλά.
- Με τη ζύμη που έχουμε φτιάξει , λάθουμε μπισκότα με διάμετρο 4 εκατοστών περίπου και τα βουτάμε στην έξτρα ζάχαρη.
- Σε ένα μεγάλο ταψί, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε τα μπισκότα με απόσταση 5 εκατοστών μεταξύ τους.
- Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 °C περίπου 10-12΄, μέχρι τα μπισκότα μας να ροδίσουν ελαφρώς.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.