It’s the most wonderful time of the year! Η εποχή των Χριστουγέννων φέρνει μαζί της στολισμούς, δώρα, χαρά αλλά και αγαπημένα εποχιακά ροφήματα που οι πελάτες σας θα λατρέψουν. Τώρα που έχετε φροντίσει ο χώρος σας να αποπνέει τη γλυκιά Χριστουγεννιάτικη αύρα, ήρθε η ώρα να προσθέσετε στο μενού σας αυτά τα ροφήματα και να μετατρέψετε την επιχείρησή σας στο απόλυτο Χριστουγεννιάτικο στέκι.
Ετοιμάσαμε για εσάς επιλογές που περιλαμβάνουν την αγαπημένη μας σοκολάτα που συνοδεύεται από λαχταριστά ζαχαρωτά, κόκκινο γλυκό κρασί με μπαχαρικά και αρώματα αλλά και το ξενόφερτο eggnog για τους πιο απαιτητικούς καλεσμένους σας!
1. Ζεστό Κόκκινο Κρασί με κανέλα και πορτοκάλι
Μερίδες: 10
Υλικά:
- 2300 ml κόκκινο, ξηρό κρασί
- Τον χυμό και τη φλούδα από 5 μικρά πορτοκάλια
- 600 ml νερό
- 5 μικρά ξυλάκια κανέλα Κεϋλάνης
- 10 γαρύφαλλα
- Μια πρέζα μοσχοκάρυδο
- Καστανή ζάχαρη
Οδηγίες:
- Με ένα μαχαίρι, αφαιρούμε τη φλούδα από τα πορτοκάλια με κυκλικές κινήσεις, προσέχοντας να παίρνουμε μόνο το πορτοκαλί μέρος.
- Στη συνέχεια, στίβουμε τα πορτοκάλια και σουρώνουμε το χυμό τους.
- Βάζουμε το κρασί, τις φλούδες και το χυμό από τα πορτοκάλια μαζί με τα υπόλοιπα υλικά μας σε μια κατσαρόλα, την σκεπάζουμε και αφήνουμε το μίγμα να “δέσει” για περίπου 30’.
- Έπειτα, σε χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε το μίγμα έως ότου λιώσει η ζάχαρη. Προσέχουμε να μην βράσει το μίγμα.
- Μόλις ζεσταθεί καλά, σερβίρουμε σε ποτήρια διακοσμώντας με μια λεπτή φέτα πορτοκάλι.
2. Χριστουγεννιάτικη σοκολάτα με λικέρ και marshmallows
Μερίδες: 10 κούπες
Υλικά:
- 4750ml γάλα πλήρες
- 150 gr ζάχαρη
- 10 ξυλάκια κανέλας
- 1 kg κουβερτούρα (53% κακάο)
- 225 ml λικέρ καφέ (προεραιτικά)
- Marshmallows και κακάο σε σκόνη για το σερβίρισμα
Οδηγίες:
- Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τα ξυλάκια κανέλας. Το γάλα θέλουμε να ζεσταθεί αλλά όχι να βράσει.
- Μόλις λιώσει η κουβερτούρα τη βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μίγμα με το ζεστό γάλα αφαιρώντας τα ξυλάκια κανέλας.
- Αν θέλουμε, σε αυτό το σημείο, προσθέτουμε το λικέρ και ανακατεύουμε καλά με ένα μπλέντερ χειρός, μέχρι το μίγμα μας να ομογενοποιηθεί.
- Ρίχνουμε το μίγμα σε κούπες.
- Στην κορυφή τοποθετούμε μερικά marshmallows, τα οποία μπορούμε να πασπαλίσουμε με κακάο.
3. Eggnog (απλό και Latte)
Μερίδες: 10 κούπες
Υλικά:
Για το απλό Eggnog:
- 6 αβγά μεγάλα
- 1400 ml γάλα light
- 3 βανίλιες
- 270 gr ζάχαρη
- Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
Για το Eggnog Latte:
- 20 δόσεις καφέ εσπρέσσο
- 800 ml γάλα
- ζάχαρη
- σαντιγύ για το σερβίρισμα
- ρούμι (προαιρετικά)
Οδηγίες:
Για το απλό Eggnog:
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε ελαφρά τα αβγά με τη ζάχαρη, μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί.
- Έπειτα, προσθέτουμε το γάλα, τις βανίλιες και το μοσχοκάρυδο και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ρίχνουμε το μίγμα σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
- Λίγο πριν βράσει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σουρώνουμε το μίγμα μας.
- Το βάζουμε σε μια κανάτα και το αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 4 ώρες.
Για το Eggnog Latte:
- Σε ένα σκεύος, ζεσταίνουμε το γάλα και το eggnog που έχουμε φτιάξει μέχρι να αχνίσουν (όχι να βράσουν). Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον φούρνο μικροκυμάτων για αυτόν τον σκοπό.
- Μοιράζουμε τον εσπρέσσο και το μίγμα με το γάλα και το eggnog σε κούπες. Αν θέλουμε να μετατρέψουμε το ρόφημά μας σε ζεστό, βραδυνό ποτό προσθέτουμε και μια δόση ρούμι σε κάθε κούπα.
- Σε αυτό το σημείο, αν προτιμούμε πιο γλυκό το ρόφημά μας προσθέτουμε επιπλέον ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε σαντιγύ και σερβίρουμε.
Καλά Χριστούγεννα!