Ψητός ανανάς με παγωτό βανίλια και σάλτσα ρούμι

Ψητός ανανάς με παγωτό βανίλια και σάλτσα ρούμι | ENA Blog
Ψητός ανανάς με παγωτό βανίλια και σάλτσα ρούμι | ENA Blog

Kαθώς το καλοκαίρι πλησιάζει, σας προτρέπουμε να δώσετε μια νότα τροπικού παραδείσου στη γευστική εμπειρία που προσφέρετε, και να ενσωματώσετε στο μενού σας ψητό ανανά με σάλτσα ρούμι και παγωτό βανίλια. Αυτό το επιδόρπιο είναι ένα τέλειο μείγμα από γλυκές και καπνιστές επιγεύσεις που θα μεταφέρει τους επισκέπτες σας σε μια ηλιόλουστη παραλία με κάθε μπουκιά. Ο ανανάς, με τη φυσική του γλυκύτητα και τη ζουμερή του υφή, γίνεται ακόμα πιο απολαυστικός όταν ψήνεται στη σχάρα. Η θερμότητα καραμελώνει τα σάκχαρα του φρούτου, δημιουργώντας μια όμορφη αντίθεση μεταξύ του ελαφρώς καμένου εξωτερικού και του ζουμερού εσωτερικού του.  

Αυτό, όμως, που πραγματικά κάνει αυτό το επιδόρπιο να ξεχωρίζει είναι η σάλτσα από ρούμι. Φτιαγμένη με πλούσιο, σκούρο ρούμι, καστανή ζάχαρη και μια ιδέα βανίλιας, αυτή η σάλτσα προσθέτει μια ζεστή, καραμελένια νότα που συμπληρώνει τέλεια τον ψητό ανανά.  

Για όλα τα υλικά της συνταγής, και ακόμα περισσότερα προϊόντα, επισκεφτείτε το κοντινότερο κατάστημα της αλυσίδας ΕΝΑ Food C&C και επωφεληθείτε από τις ειδικές τιμές μόνο για επαγγελματίες. 

Εκτύπωση Συνταγής
Ψητός ανανάς με παγωτό βανίλια και σάλτσα ρούμι
Ψητός ανανάς με παγωτό βανίλια και σάλτσα ρούμι | ENA Blog
Μερίδες
Συστατικά
Για τον ψητό ανανά
Για τη σάλτσα ρούμι:
Μερίδες
Συστατικά
Για τον ψητό ανανά
Για τη σάλτσα ρούμι:
Ψητός ανανάς με παγωτό βανίλια και σάλτσα ρούμι | ENA Blog
Οδηγίες
Για τη σάλτσα ρούμι:
  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατέψτε το σκούρο ρούμι και τη μαύρη ζάχαρη. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη.
  2. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το ανάλατο βούτυρο, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η σάλτσα, για περίπου 3-5 λεπτά.
  3. Αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατέψτε το εκχύλισμα βανίλιας.
Για τον ανανά στη σχάρα:
  1. Ξεκινήστε προετοιμάζοντας τη σχάρα σας. Ρυθμίστε την σε μέτρια φωτιά για να διασφαλίσετε ότι ο ανανάς σας δεν θα ψηθεί πολύ γρήγορα ούτε θα καεί.
  2. Ενώ η σχάρα ζεσταίνεται, ετοιμάστε τον ανανά. Κόψτε το πάνω και το κάτω μέρος του ανανά και αφαιρέστε τη φλούδα. Κόψτε τον ανανά σε ροδέλες πάχους περίπου μισό εκατοστό.
  3. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο, τη μαύρη ζάχαρη και την κανέλα. Αλείψτε με αυτό το μείγμα όλες τις ροδέλες ανανά και τοποθετήστε τις στην προθερμασμένη σχάρα.
  4. Μαγειρέψτε για περίπου 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να εμφανιστούν σημάδια από τη σχάρα.
  5. Τοποθετήστε 1 ροδέλα ανανά σε κάθε πιάτο και σερβίρετε με 2 μπάλες παγωτό βανίλια από πάνω, προσθέτοντας στο τέλος 2 κουταλιές από τη σάλτσα ρούμι.