Ανεξάρτητα από το που βρίσκεται το εστιατόριό σας, έχετε τη δυνατότητα να ταξιδέψετε γευστικά τους πελάτες σας στις Κυκλάδες. Πώς; Εμπλουτίζοντας το μενού σας με τοπικά πιάτα και ορεκτικά, παραδοσιακές συνταγές των νησιών μας, όπως αυτή η διάσημη κρεμμυδόπιτα της Μυκόνου, που σας παρουσιάζουμε σε αυτό το άρθρο.
Μερίδες |
πίτα
|
Συστατικά
Για τη γέμιση
- 1 kg μαλακή φέτα πρόβεια, κατσικίσια ή ανάμεικτη
- 1 kg αλμυρή ζύμη για τάρτα, προψημένη ή 2 φύλλα κουρού
- 2 αυγά
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 100 gr μυρωδικά άνηθο, δυόσμο, μαϊντανό
- Λίγο ελαιόλαδο
- Αλάτι & πιπέρι
Συστατικά
Για τη γέμιση
|
|
Οδηγίες
Για τη ζύμη
- Με ένα μίξερ, αρχικά αναμιγνύετε το αλεύρι, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτετε το αυγό και το νερό, μέχρι να δημιουργηθεί μία ζύμη.
- Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο, για 1 ώρα περίπου.
- Την τοποθετείτε μέσα στο ταψί και αφαιρείτε την ποσότητα που περισσεύει από τα τοιχώματα.
- Προψήνετε την ζύμη, τοποθετώντας στο εσωτερικό του ταψιού βάρος με όσπρια και αφού την έχετε τρυπήσει, για 20 - 25' στους 170 °C.
- Αφαιρείτε το βάρος και ψήνετε για άλλα 4'.
Για την πίτα
- Σε ένα μπωλ βάζετε όλα τα υλικά και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μίγμα.
- Αδειάζετε ομοιόμορφα τη γέμιση στο ταψί και ψήνετε στους 190°C για 40 - 45'.