Για κάθε bar και café, που θέλει να κάνει τη διαφορά στην προτίμηση των καταναλωτών, μια από τις πιο σημαντικές λεπτομέρειες είναι τα υλικά και η ποιότητα των συνοδευτικών στις παραγγελίες ποτών. Καθώς, οι απαιτήσεις των πελατών μας ανεβαίνουν ολοένα και ψηλότερα, εμείς σας προτείνουμε μια εύκολη, γρήγορη και συνάμα διαφορετική συνταγή: Μπρουσκέτα με λαχανικά σχάρας, μια ανάλαφρη, αλλά και γευστική συνοδεία για τα ποτά των πελατών σας και τα aperitivo τους, κατά τις φθινοπωρινές αποδράσεις τους στο κατάστημά σας.
Μερίδες |
|
Συστατικά
Για τη μπρουσκέτα
- 10 φέτες χωριάτικο ψωμί φρυγανισμένο
- 500 gr φρέσκο μαλακό τυρί π.χ. κατσικίσιο, ρικότα, ανθότυρο, μανούρι κ.λπ.
Για το μείγμα λαχανικών
- 700 gr μελιτζάνες κομμένες σε λεπτές φέτες πάχους 1 εκατοστού
- 350 gr ντοματίνια
- 2 σκόρδα ολόκληρα πολτοποιημένα μέσα σε ελαιόλαδο
- Φύλλα φρέσκου βασιλικού
- Αλάτι και πιπέρι
Συστατικά
Για τη μπρουσκέτα
Για το μείγμα λαχανικών
|
|
Οδηγίες
Για τις μελιτζάνες
- Λαδώνετε τις μελιτζάνες με το μείγμα σκόρδου και ελαιόλαδου και τις αλατίζετε.
- Τις τοποθετείτε σε προθερμασμένη σχάρα και τις ψήνετε μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν στον βαθμό που επιθυμείτε (συνολικά 5 με 7΄από την κάθε πλευρά).
- Όταν είναι έτοιμες τις αφήνετε σε μία πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για να κρυώσουν.
Για τα ντοματίνια
- Κόβετε τα ντοματίνια και τα τοποθετείτε σε ένα ταψί, που έχετε λαδώσει, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
- Περιχύνετε λίγο από το μείγμα σκόρδου - ελαιόλαδου και αλατοπιπερώνετε.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα στους 150°C.
Για το σερβίρισμα
- Βάζετε τα λαχανικά σας πάνω στις φρυγανισμένες φέτες ψωμιού και προσθέτετε λίγο τυρί.
- Προαιρετικά, περιχύνετε με το υπόλοιπο μείγμα σκόρδου και ελαιόλαδου, προσθέτετε πιπέρι και τα φύλλα βασιλικού και σερβίρετε.