Στις πλέον διαχρονικές και συναρπαστικές παραγγελίες, για μικρούς και μεγάλους, σε κάθε έξοδό τους για φαγητό, συγκαταλέγονται φυσικά τα κεφτεδάκια. Αγαπημένο πιάτο, που σερβίρεται ως κυρίως, ορεκτικό ακόμα και ως συνοδευτικό για ποτό όπως ούζο, το γνωρίζουμε όλοι στην παραδοσιακή εκδοχή του, στο φούρνο, στο τηγάνι ή με σάλτσα στην κατσαρόλα. Εμείς, σας παραθέτουμε μια εναλλακτική εκδοχή του, που αξιοποιεί όλη την αίσθηση που δημιουργεί η «βουτιά» του φρέσκοπλασμένου κιμά στο καυτό λάδι και τον συνταιριάζει με μια από τις πιο δροσιστικές σως για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.
Κεφτεδάκια ζυμωμένα με τριμμένη πατάτα, και την προαιρετική συνοδεία αρωματικής σως γιαουρτιού που μπορείτε να εντάξετε στο μενού σας, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη, επίκαιρη και ισορροπημένη γευστική εμπειρία στους πελάτες σας.
Μερίδες |
|
- 1 kg κιμάς μοσχαρίσιος από ελιά
- 6 πατάτες τριμμένες σε χοντρές λωρίδες και στημένες από τα υγρά τους
- 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα και στημένα
- 2 αυγά
- 140 gr φρυγανιά τριμμένη
- 1 μάτσο άνηθος ψιλοκομμένος
- λάδι για τηγάνισμα
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Συστατικά
Για τους κεφτέδες
|
|
- Αφού αναμείξετε τα σχετικά υλικά και ετοιμάσετε το μίγμα για να πλάσετε τα κεφτεδάκια, το τοποθετείτε στο ψυγείο για 30 λεπτά, για να «σφίξει».
- Ετοιμάζετε τη σως, στο μεταξύ διάστημα, αναμειγνύοντας με σύρμα τα υλικά σε μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια, την βάζετε στο ψυγείο για να δέσει και να είναι δροσιστική όταν τη σερβίρετε.
- Τηγανίζετε τα κεφτεδάκια και ετοιμάζετε τα πιάτα για την παραγγελίας σας.
Τip για το τηγάνισμα: Πλάθουμε τα κεφτεδάκια ώστε να έχουν βάρος περίπου 50 gr το καθένα, ενώ στο σκεύος που επιλέγουμε να χρησιμοποιήσουμε, βαθύ τηγάνι, φριτέζα ή κατσαρόλα, φροντίζουμε να καλύψουμε με λάδι το 1/3 του. Τα κεφτεδάκια τα αφήνουμε, σε δυνατή φωτιά, να ροδίσουν από κάθε τους πλευρά, τηγανίζοντας τα για περίπου 3 με 5 λεπτά συνολικά.