
Μια από τις πιο αγαπημένες παραγγελίες των καταναλωτών στις επισκέψεις τους σε μεζεδοπωλεία, ταβέρνες, ουζερί και τσιπουράδικα είναι αναμφίβολα οι γαρίδες και η γάμπαρη. Στο τηγάνι, σαγανάκι, με ζυμαρικά, αποτελούν ένα τέλειο και χορταστικό συνοδευτικό για όλους όσοι θέλουν να απολαύσουν το κρασί, το απόσταγμα και, πάνω από όλα, την παρέα με φίλους ή συγγενείς. Εσείς μπορείτε να εξελίξετε αυτό το πιάτο και να δημιουργήσετε νέο ενδιαφέρον στους πελάτες σας με μια ιδιαίτερα μεσογειακή εκδοχή αυτού του θαλασσινού: Γαρίδες με πορτοκάλι, μια ιδανική συνταγή για να αξιοποιήσετε τα φρέσκα εσπεριδοειδή της εποχής. Αν αναζητάτε περισσότερη έμπνευση, ανακαλύψτε την ποικιλία των προϊόντων της ENA FOOD C&C στον κατάλογό μας ‘Μεζεδοπωλείο & Ταβέρνα’.
    | Μερίδες | 
             
         πιάτα     
                 | 
                    
        
    Συστατικά
    
                - 600 gr γαρίδες μετρίου μεγέθους καθαρισμένες
 - 80 ml ελαιόλαδο
 - 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
 - 10 gr σκόρδο σε σκόνη
 - 40 gr μαϊντανό ψιλοκομμένο
 - 250 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
 - 10 gr πάπρικα καπνιστή
 - 80 ml κρασί λευκό
 - Αλάτι & πιπέρι
 
            
 
        
    Συστατικά
     
                
  | 
                                
             
     | 
                    
        
    Οδηγίες
    
                - Σε τηγάνι, σοτάρετε στο λάδι το κρεμμυδάκι και προσθέτετε τις γαρίδες, την πάπρικα, το σκόρδο, τον μισό μαϊντανό και αλατοπιπερώνετε.
 - Αφήνετε τα υλικά να τηγανιστούν, ανακατεύοντας ελαφρά, για 3 με 4΄, έως ότου οι γαρίδες αποκτήσουν ένα ωραίο ρόδινο χρώμα.
 - Προσθέτετε το κρασί και τον χυμό του πορτοκαλιού και μαγειρεύετε για 10’ περίπου, έως ότου απορροφηθούν τα υγρά του φαγητού.
 - Μοιράζετε στα πιάτα των παραγγελιών σας και αφού τα γαρνίρετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό, σερβίρετε τους πελάτες σας.